Kadınlar öykülerini yazdı
Eğitim Sen İstanbul 6 Nolu Şube Kadın Meclisi, “Kadınlar Öykülerini Yazıyor” başlıklı öykü yarışmasının ilkini gerçekleştirdi. Yarışmaya eğitim emekçisi, sendikalı çok sayıda kadın ilgi gösterdi.

Öykü yarışmasında dereceye giren yazarlara ödüllerini vermek üzere, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde, sendikanın Sıraselviler’deki şubesinde etkinlik düzenlendi. Eğitim Sen Genel Merkez Kadın Sekreteri Derya Yulcu’nun da katıldığı etkinlikte, ilk olarak avukat Perihan Meşeli “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Mekanizmaları” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

Şube Kadın Meclisi adına konuşan Gültan Ergün ise “Kadınlar Öykülerini Yazıyor” yarışmasını ilk kez düzenlediklerini ve bunu gelenekselleştirmeyi planladıklarını ifade etti. Öyküleriyle katılan tüm kadınlara meclis adına teşekkür eden Ergün, kadınların bundan sonra daha da başarılı öykülere imza atacağına inandığını söyledi.

Yarışmanın değerlendirme kurulu üyeleri, Sevin Okyay, Sibel Öz, Jaklin Çelik, Emek Erez ve Mübeccel Karabat’tan oluşuyordu. “Çatal İğne” öyküsü ile birinciliğe layık görülen Eğitim Sen İstanbul 4 No’lu Şube üyesi Melek Savaş’a ödülü, Değerlendirme Kurulu Üyesi Mübeccel Karabat tarafından verildi.

“Aynadaki Kırmızı Elbise” öyküsü ile ikinciliğe layık görülen Adıyaman Eğitim Sen Üyesi Gülşen Hazar Gülmez ise, telefonla aranarak tebrik edildi. “Zanax ve Süpürge” öyküsü ile üçüncülüğe layık görülen Eğitim Sen İstanbul 1 No’lu Şube üyesi Meriç Ünal’a ödülü, Değerlendirme Kurulu Üyesi Sibel Öz tarafından sunuldu.

Öte yandan yarışmaya katılan öykülerin kitaplaştırılacağı, gelirin de Eğitim Sen Dayanışma Fonu’na aktarılacağı belirtildi.


İlgili haberler
GÜNÜN ÖYKÜSÜ: İncir çekirdeği

Bir kadının çığlığını gökyüzüyle, bulutlarla, baharla tasvirlemek... Bir kadın yitirdiği baharını ar...

GÜNÜN ÖYKÜSÜ: Değiştirilenler

Yarın onlar da dönecekti. Evde kimse olmayacaktı. Falımdaki boş mezarı göreceklerdi ve onlar da deği...