Kadınlar Döndü için yürüdü: Döndü’ye hayat, çocuğuna anne borcunuz var!
Tuzluçayır Kadın Dayanışma Derneğinin çağrısıyla Tuzluçayır’da yaşayan kadınlar, kızlarını istismar ettiği için boşanmak istediği Şükrü Şengül tarafından öldürülen Dndü Şengül için yürüdü.

Kadınlar, kızını istismar ettiğini öğrenince eşine dava açtığı için öldürülen Döndü Şengül için yürüdü. Şengül’ün Ankara Mamak’taki evi önüne yürüyen kadınlar, Şükrü Şengül’ü serbest bırakan hakim ve savcılara seslenerek: “Döndü’ye bir hayat, çocucuğuna bir anne borcunuz var!” dedi.

Ankara’da 8 yaşındaki kızını istismar eden eşinden boşanmak istediği için öldürülen Döndü Şengül için kadınlar eylem yaptı. Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneğinin çağrısıyla buluşan kadınlar, Sibel İsmet Çatık Ortaokulu önünde toplandı. Sokak ortasında katledilen Döndü Şengül’ün fotoğraflarıyla yürüyüş yapmak isteyen kadınlara polis engel olmak istedi. Polisin kadınların slogan atmadan sessiz bir şekilde yürümesi dayatmasına rağmen kadınlar, “Yaşasın kadın dayanışması” sloganları atarak yürüdüler. Çevredeki evlerde eylemi gören kadınların sokağa inerek yürüyüşe katılması dikkat çekti.


SERBEST BIRAKANLARIN DA YARGILANMASI GEREKİR

Döndü Şengül’ün evi önünde yapılan açıklamada Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği adına konuşan Elif Sancı, “8 yaşında kızı ve 5 aylık bir oğlu vardı. Yoksulluk ve şiddet kıskacında yaşayan bir yşayan bir kadın, çocuğuna cinsel istismarda bulunan kocasına dava açtı. Mahkeme çocuğu yurda götürdü ama istismarcı Şükrü Şengül serbest bırakıldı. Anne çocuğunu yurttan alıp evi tek etti. Koruma kararı çıkarılmasına rağmen, güpegündüz sokak ortasında öldürüldü” dedi. Kızına istismarda bulunan Şükrü Şengül’ü serbest bırakan hakim, savcı, devlet kurumlarına seslenen Sancı şunları söyledi: “Döndü’ye bir hayat borcunuz var. 8 yaşında bir kız çocuğuna anne borcunuz var. ‘Kızımın sütü aka aka öldü’ diyen Döndü’nün annesine bir evlat borcunuz var. Cezasızlıkla, cesaret veren söylemlerle kadınların katlediliyor. Artık yeter kadın ve çocukların payına düşen bu mu olacak? O katili denetimli serbestlikle bırakan devlet görevlilirin de yargılanması gerekir. Artık bir kişi daha eksilmek istemiyoruz. Şükrü Şengül’üm en ağır cezayı alması içinelimizden geleni yapacağız.”


İlgili haberler
Bir kadın cinayetinin ardı

Hatice, koruma kararı dilekçesi çantasındayken kocasının bıçakla üzerine yürümesiyle camdan atılmış...

Ailenin Karanlık Yüzü: Ensest

Kamusal erişimi olan erkeğin tasarrufuna terk edilen kadın ve çocuğun aile içinde yaşadığı problemle...

Kadın cinayetinin ardında, babanın çocuğuna cinsel...

Ankara Mamak’ta boşanmak istediği Şükrü Şengül tarafından öldürülen Döndü Şengül, boşanmak istediği...