Kadıköy Belediyesi işçileri greve çıktı: Hakkımızı alana dek mücadelemiz sürecek
Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine greve çıkan Kadıköy Belediyesi işçileri, ‘Hak ettiğimizi alana kadar mücadelemiz devam edecek’ dedi.
İstanbul Kadıköy Belediyesinde toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde belediye yönetiminin işçilerin taleplerini karşılamayıp düşük zam dayatmasına karşı Genel-İş üyesi 2 bin 300 işçi greve çıktı. Sefalet ücretini istemediklerini belirten işçiler “İnsanca bir yaşam için grevdeyiz” dedi.
Belediye işçilerinin grevi dün gece saat 00.01 sıralarında başladı. Geceye kadar süren TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamayınca işçiler grev pankartını iş yerlerine astı. Sabah saatlerinde ise çeşitli birimlerde çalışan işçiler belediye binası önünde bir araya geldi.

GREVSE GREV, MÜCADELEYSE MÜCADELE!
Kadıköy Belediyesi İşyeri Temsilcisi Esma ve kadın komisyonundan bir kadın işçi Ekmek ve Gül dergisi şubat sayısında pandemi sürecindeki çalışma şartlarını, toplu iş sözleşmesi sürecini, grev hazırlıklarını anlatmıştı. 


'MÜCADELEYE DEVAM'

Belediye işçisi bir kadın TİS sürecine dair "Toplu iş sözleşmesi sürecinin tıkanması sebebiyle toplanmış bulunuyoruz. Tıkanan sürecin devamı için bir talepte bulunuyoruz. Pandemi koşulları sebbeiyle TİS süreci çok geç başlamıştı. Temmuzdan itibaren süreci işlettik. Altı ay kadar bir süre içerisinde masada bu işi çözemedik. Belediye başkanı taleplerimizi karşılamadı. Haklarımızı alana kadar mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
Kadıköy Belediyesi işçileri: Grevse grev, mücadele...

Kadıköy Belediyesi işçileri pandemi döneminde eriyen haklarını ve ücretlerini istiyor. İş yeri temsi...

Toplu iş sözleşmesinde kadınların da talepleri var

Kadıköy Belediyesinde çalışan, Genel-İş Anadolu 1 Nolu Şube Kadın Komisyonunda bulunan Necla Özülkü,...

Kadıköy Belediyesi işçileri: Tavrımız net, kararlı...

Kadıköy Belediye işçileri ile belediye arasındaki TİS süreci yeni yılda da devam ediyor. Arabuluculu...