İzmirli kadınlar: ‘Barış’ demekte ısrar edeceğiz
İzmir’de sabah saatlerinde evlere yönelik yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 8 kadın için İzmir Kadın Platformu açıklama yaptı.

2014 yılında yapılan bir eylem gerekçe gösterilerek 6 Şubat'ta sabah saatlerinde İzmir’in çeşitli ilçelerinde yapılan ev baskınlarında 28 kişi gözaltına alındı.
Gözaltına alınanlar arasında uzun yıllardır İzmir Kadın Platformu üyesi olan 8 kadın da var. Arkadaşlarının gözaltına alınmasına karşı İzmir Kadın Platformu bir açıklama yaptı.
“Özellikle kadın siyasetçilerin gözaltı ve tutuklamalarla gözlerinin korkutulmaya, siyasi alandan itilmeye çalışıldığı bu dönemde onlarca kadın savaşa ortak olmak istemediğini söylediği için, barış koşullarının sağlanmasını talep ettiği için veya sadece ifade hakkını kullandığı için hukuksuzca yargılanmaktadır” diye başlayan açıklama şöyle devam ediyor:

AKP düşman politikalarıyla kadınların, kadın sözü ve temsiliyetinin önünü kesmek için saldırganlaşmaktadır. Ancak ne gözaltılar ne tutuklamalar kadınları bu kirli savaşa ortak edemeyecek; barışta, eşitlik ve özgürlük mücadelemizde ısrar edeceğiz!
İzmir Kadın Platformunda uzun yıllardır mücadele yürüten Kızbes Aydın ve KESK MYK Üyesi Elif Çuhadar, Dilek Bakış, Atiye Şahin, Behiye Yalçın, Hanife Polat, Melahat Kuş, Hulkiye Yılmaz yalnız değildir.
Gözaltına alınan kadınlar derhal serbest bırakılmalıdır!
İlgili haberler
‘Annelere verilecek en güzel hediye barıştır’

Barış Anneleri Anneler Günü’nde sokağa çıktı, “Biz annelerin ve çocuklarımızın savaşın gölgesinde ya...

Emek Partili kadınlar: Savaşın parçası olmayacağız...

Afrin operasyonuna dair açıklama yapan Emek Partili kadınlar ‘Savaş olmayan yere savaş götürmek kadı...

Ölü insan zeytin ağacı dikemez!

Ama biz insan kalanlar, ölümü değil, hayatı o kadar severiz ki, şairin dediği gibi yetmiş yaşımızda...