İstismarı açığa çıkarana sürgün, üstünü kapatana ‘ödül’!
İstanbul’da 115 hamile çocuğu adli makamlara bildirmeyen, ihmali soruşturulmayan doktor, bir de başhekim yardımcısı yapılmış!

İstanbul’da 115 hamile çocuğun adli makamlara bildirilmediği istismar olayını ortaya çıkaran Sosyal Hizmet Uzmanı İclal Nergiz sürgün edilmişti. Valiliğin ihmali nedeniyle soruşturma izni vermediği doktorun ise aralık ayında başhekim yardımcılığına getirildiği ortaya çıktı.
Hürriyet gazetesinden Dinçer Gökçe’nin haberine göre, Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli Sosyal Hizmet Uzmanı İclal Nergiz, hastaneye sadece 5 aylık süreçte gelen yaşları 18’in altında olan 115 çocuğun hamile olduğunu, kayıtların polise bildirilmediğini saptayıp durumu 3 Ekim günü Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığına bildirmişti.

‘SORUŞTURMAYA GEREK YOK’ DENDİ, 9 GÜN SONRA ATAMA YAPILDI
Başvuru dilekçesinde suçlanan iki kamu görevlisi ile ilgili savcılık soruşturma izni talep etti. İstanbul Valiliği, İl Sağlık Müdürlüğüne yazı yazarak, iddiaların araştırılması için inceleme yapılmasını istedi. Lepra Deri ve Zührevi Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Mevlit Yurtseven hastaneye giderek yerinde ön inceleme yaptı.
Dr. Yurtseven ön incelemeci olarak şikayeti yapan Nergiz’in yanı sıra suçlanan isimler Başhekim Yardımcısı Dr. Akif Akça ve hastane personeli Nazlıcan Dilber’in ifadelerini aldı. Raporda, suçlanan kamu görevlileri hakkında soruşturma izni verilmemesi yönünde görüş belirtildi. Valilik de kamu görevlileri hakkında soruşturma izni verilmemesine karar verdi.
Valiliğin ‘soruşturmaya yer olmadığı’ kararından 9 gün sonra Dr. Akif Akça, ön incelemeci olarak görevlendirilen Dr. Mevlit Yurtseven’in başhekim olarak görev yaptığı Lepra Deri ve Zührevi Hastalıkları Hastanesine başhekim yardımcısı olarak atandı.

İlgili haberler
EMEP: Bu utanç siyasi iktidarındır

Son 5 ayda, tek bir hastaneye 115 kız çocuğunun hamilelik nedeniyle başvurduğunun açığa çıkmasına il...

Ülke çocuklar için cehenneme döndü, hükümet çocuk...

“Artık yeter” demeyecek misin? Her gün bir yerden çocuk istismarı haberleri gelsin istemiyorsan, çoc...

KADINLAR TEK SES: İstismarı örtbas etmenize izin v...

Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ortaya çıkan istismara ihmallerine tepkiler...