İstanbul Sözleşmesi Forumuna yönelik dava ertelendi
İki yıl önce Abbasağa Parkı’nda İstanbul Sözleşmesi için yapılan forumda gözaltına alınan üç kadına açılan davanın ikinci duruşması görüldü.

İstanbul Sözleşmesi’ni savunmak için 2020 yılı, temmuz ayında İstanbul Beşiktaş Abbasağa Parkı’nda düzenlenen forumun ardından forum katılımcılarından Sema Barbaros, Rüya Kurtuluş ve Feride Eralp’a ‘kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme, bunların hareketlerine katılma’ suçlamasıyla dava açıldı. Davanın ikinci duruşması, bugün İstanbul 47. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü.

‘FORUMDAN 3 SAAT SONRA, AYRI AYRI YERLERDE GÖZALTINA ALINDIK’

Kadınlar ortak yaptıkları savunmada, polisin, Abbasağa Parkı için yasak olduğunu, forumu Beşiktaş Barbaros Meydanı’nda yapabileceklerini söylediğini ifade ettiler. Forum bittikten 3 saat sonra bir kafede 15 kişi otururken masadaki 3 kişinin gözaltına alındığını söyleyen kadınlar, “Bir eylem yapmadık. Polisin bize söylediği yere gitmek için yürümemiz gerekiyordu. Abbasağa Parkı’nda toplanan yüzlerce kadın Barbaros Meydanı’na yürümek zorunda kaldık çünkü araçla gitme şansımız yoktu” dediler. 

Savunmaların ardından savcıya mütalaası soruldu. Savcı mütalaasını vermek için süre istemesinin ardından dava 12 Ekim 2023 tarihine ertelendi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
İstanbul Sözleşmesini savunan kadınlara açılan dav...

2020'de İstanbul Sözleşmesi’ni savunmak için Beşiktaş'ta yan yana gelen ve haklarında dava açılan EM...

İki yıl önce yapılan İstanbul Sözleşmesi forumuna...

İki yıl önce Abbasağa Parkı’nda İstanbul Sözleşmesi için yapılan forumda gözaltına alınan üç kadına...

İstanbul'da kadınlar engellere rağmen İstanbul Söz...

Abbasağa Parkı’nda İstanbul Sözleşmesine dönük saldırılara karşı forum yapmak isteyen kadınlar polis...