Yeşil Sol Parti kadın adaylarını tanıttı: ‘İstanbul Sözleşmesini yürürlüğe koyacağız, tek adam rejimini kaldıracağız’
Yeşil Sol Parti'nin aday tanıtım toplantısı Ankara İnşaat Mühendisleri Odasında bugün gerçekleştirildi.

Yeşil Sol Parti'nin aday tanıtım toplantısı Ankara İnşaat Mühendisleri Odasında gerçekleştirildi. Kadın adayların tanıtılmasıyla başlayan toplantıda konuşan Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, “İstanbul Sözleşmesini yürürlüğe koyacağız, tek adam rejimini yürürlükten kaldıracağız” dedi.

Yeşil Sol Parti'nin aday tanıtım toplantısı Ankara İnşaat Mühendisleri Odası, konferans salonunda gerçekleştirildi.

Kadın adayların tanıtımıyla başlayan toplantı saygı duruşu ve sinevizyon gösterimiyle başladı. Sinevizyon gösteriminde tutuklu siyasetçilerin konuşmaları salonda büyük alkış topladı.

‘YOKSULLUĞA MAHKUM EDİLEN BÜTÜN KADINLAR İÇİN BİR ARADAYIZ’

Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, “Önemli bir süreci birlikte karşılıyoruz aslında. Bize çok güçlü bir miras bırakıldı. Bu mücadeleyi büyüteceğimizin sözünü vermek isteriz. Tüm farklılıklarımızla bir aradayız. Türkiye’de eşit ve özgür bir gelecek için üçüncü yolun en gerçek anahtarı biz kadınlarız. Verdiğimiz sözlerimiz var. Depremde hayatını kaybeden kadınlara bir sözümüz var, onlar için buradayız. Tek adam rejimine helallik vermeyen kadınlara, yaşamı yeniden inşa etmeye başlayan kadınlara bir sözümüz, onlar için buradayız. Tek adam rejimini, sistemini birlikte değiştireceğiz. Bir aradayız, bunun hesabını hep birlikte soracağız. Pınar Gültekin, Şule Çet, Fatma Altınmakas, İpek Er, Gülistan Doku, Yeldane Kaharman, Nadire Kadirova, Nagihan Akarsel adını sayamadığım yüzlerce kadın arkadaşımız ve nefret cinayetlerinde kaybettiklerimiz için bir aradayız. Erkek adaleti değiştirmek için geliyoruz, gerçek adalet için Yeşil Sol Kadınları olarak buradayız. Güvencesiz çalıştırılan, yoksulluğa mahkûm edilen bütün kadınlar için bir aradayız. Eşit işe eşit ücret için bir aradayız. Tek adam rejimini değiştirmek için geliyoruz. Yeşil Sol Partili kadınlar olarak buradayız. İstanbul Sözleşmesini yürürlüğe koyacağız, tek adam rejimini yürürlükten kaldıracağız” diye konuştu.

‘SÖZLÜ SAVUNMA YAPMAMIZI BEKLEYENLER BİLSİN SAVUNMAMIZI BU SALONDA YAPIYORUZ’

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Kadının emeğini hiçe sayan, alın terini görmeyen eve kapatmaya çalışan giydiği kıyafete karışan, kaç çocuk doğuracağına karar verme cüreti gösteren AKP ve MHP iktidarına karşı alanları meydanları sokakları asla terk etmeyeceğimizi belirtiyorum. Ne giyeceğimize, hangi makyajı yapacağımıza, kaç çocuk doğuracağımıza kendimiz karar veririz. Hiç kimsenin çocuğu, annesi, eşi, karısı değiliz, olmayacağız. Bugün 11 Nisan HDP kapatma davası için bugün sözlü savunma yapmamızı bekleyenler bilsin ki biz sözlü savunmamızı bütün kadın arkadaşlarımızla birlikte bu salonda yapıyoruz. Sözlü savunmamızı alanlarda, meydanlarda milyonlarla yapmaya başlıyoruz. AKP’nin hileleri varsa bizim de hamlelerimiz var. Tabanımızı asla seçeneksiz bırakmadık. Kadınların gücüyle, emeğiyle, ittifakıyla; Emek ve Özgürlük İttifakı ile Kürt İttifakları ile bir kez daha geliyoruz, buradayız, burada olmaya devam edeceğiz”

Konuşmaların ardından Yayın Kurulu Üyemiz Sevda Karaca ile birlikte Yeşil Sol Parti’nin kadın milletvekili adayları tek tek sahneye çağrılarak tanıtıldı.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Depremzede kadın çadırda öldürüldü

Depremlerin üzerinden 64 gün geçmesine karşın afet bölgesinde güvenlik hâlâ sağlanamadı. Hatay’da bi...

İstanbul Sözleşmesini savunan kadınlara açılan dav...

2020'de İstanbul Sözleşmesi’ni savunmak için Beşiktaş'ta yan yana gelen ve haklarında dava açılan EM...

Kadınların kürsüsünün bir ayağı Meclise, Meclis ka...

İşçi emekçi kadınların sesini yükseltmek, eşit, özgür, barış içinde, güvenceli bir hayatı kurmak içi...