Yayın Kurulu Üyemiz Sevda Karaca, Antep’te kadınlarla buluştu
Gaziantep Milletvekili adayı Sevda Karaca kadınlarla buluştu: ‘Bizim için hayatı değiştirmek gibi bir dert var. Onu da en iyi bildiğimiz yerden, kadınların arasından başlayalım istedik.’

Emek ve Özgürlük İttifakı bileşeni olan Emek Partisi’nin Yeşil Sol Parti listesinden Gaziantep Milletvekili adayı Sevda Karaca Demir, Vatan ve Akdere Mahallesi’nden kadınlarla buluştu. Buluşmada 6 Şubat’ta yaşanan depremin etkilerinin sürdüğü ve yoksulluğun yoğun olduğu mahallede deprem sürecinde kadınların yaşadıkları ve yoksulluk üzerine konuşuldu.

Buluşmada söz alan Karaca, “Bizim için hayatı değiştirmek gibi bir dert var. Onu da en iyi bildiğimiz yerden, kadınların arasından başlayalım istedik. Çünkü biz bu seçimlerde kadınların öfkesini yükselteceğini biliyoruz. Niye öfkeliyiz: Çocuklarımızın beslenme çantasına ekmeği koyamıyoruz. Ekmek koyuyorsak içine peynir koyamıyoruz. İçine peynir koyuyorsak yanına başka bir şey koyamıyoruz. Artık yemeğin içinden soğan eksiltmeye başlayacağız. Salçayı eksiltmeye başlayacağız. Artık sobaları yakamaz olacağız. Artık elektrikten kısacağız. Bir süre sonra neyden kısacağımızı da bilemez olacağız. Artık ‘taş mı kemirelim?’ noktasına geldik” dedi.

‘BİZ VEKİLİN SESİ, VEKİL BİZİM SESİMİZ OLACAK’

Depremin etkilerinin kadınlar üzerinde daha fazla olduğunu belirten Karaca, “Bir taraftan da yoksullukla beraber büyük bir deprem yaşadık. Korku içinde evlerde yaşıyoruz. Kiraya çıkalım desek o kirayı da karşılayacak durumumuz yok. Kocalar işsiz, biz işsiziz. Çocuklarımız işsiz, onları okutamıyoruz. Okutsak sonrasında ‘acaba iş bulabilecekler mi’ derdi taşıyoruz. Tüm bunlar birikti. Biz birbirimize nasıl dayanak oluruz onu konuşmak istiyoruz. Bu süreçte çokça kadınla buluşacağız” diye konuştu. Emekçilerin, kadınların sesinin mecliste daha gür çıkması gerektiğini söyleyen Yeşil Sol Parti Gaziantep Milletvekili adayı Sevda Karaca, bunun için Yeşil Sol Parti’ye oy verme çağrısı yaptı.

Depremin ardından Ekmek ve Gül’ün başlattığı “Kız Kardeşlik Köprüsü” üzerinden ülkenin dört bir yanından bir araya gelerek dayanışma gösteren kadınlar bu süreçte Vatan ve Akdere mahallesindeki buluşmaya katılan kadınlarla da bir araya gelmişti. Buluşmada söz alan kadınlar ise deprem öncesinde de yoksul olduklarını ancak deprem ile birlikte bir ekmeğe bile muhtaç oldukları dönemlerinde olduğunu söylediler. Bu süreçte yan yana gelmenin önemine vurgu yapan kadınlar, Gaziantep’in kadın milletvekili adayı olan Sevda Karaca’ya “Vekil bizim mecliste sesimiz olacak, bizde vekilin buradaki sesi olacağız” diyerek söz verdiler. Birçoğunun mevsimlik işçi olarak çalıştığı kadınlar, “çalışma koşullarından dolayı enfeksiyon kapanlar oluyor. Akdere’de kadınlar günlük 20 liraya ceviz kırmak zorunda kalıyor” dediler. Buluşmada kadınlar çevre mahallelerde de kadın buluşmaları gerçekleştireceklerini söyleyerek, “Sesimizi her yere ulaştırmaya çalışacağız” dediler.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Yeşil Sol Parti kadın adaylarını tanıttı: ‘İstanbu...

Yeşil Sol Parti'nin aday tanıtım toplantısı Ankara İnşaat Mühendisleri Odasında bugün gerçekleştiril...

Milletvekili adayı listeleri belli oldu: Peki ya k...

Kadınların kararının seçiminin temel olacağı 14 Mayıs seçimlerinde kadınlara nasıl ve ne biçimde yer...

Kadınların kürsüsünün bir ayağı Meclise, Meclis ka...

İşçi emekçi kadınların sesini yükseltmek, eşit, özgür, barış içinde, güvenceli bir hayatı kurmak içi...