‘İntihar etti’ denilen Eylem öldürüldü mü?
Ailesi ‘intihar etti’ denilen Eylem Tiller’in eşi tarafından öldürüldüğünü düşünüyor. Eylem’in şiddete uğradığını anlatan ailesi intihar ettiyse bile bunun sorumlusunun eşi olduğunu söylüyor.

Urfa Viranşehir’de yaşayan Eylem Tiller’in geçtiğimiz hafta intihar ettiği iddia edilmişti ancak ailesi Eylem’in eşi tarafından öldürüldüğünü söylüyor. Eylemin Annesi Kudret Kırtay, Eylem’in eşi tarafından sistematik işkenceye maruz bırakıldığına dikkat çekerek, “Hüseyin kızımı öldürdü. Kızım Hüseyin’in akrabasının, oğlunu istismara maruz bıraktığını açığa çıkaracaktı. Buna Hüseyin de ailesi de izin vermedi ve kızım hemen ertesi gün katledildi. Kimse bana kızın intihar etti diyemez” diye konuştu.

‘KIZIMLA EVLİYKEN BAŞKA BİRİYLE DAHA EVLENDİ’
Eylem’in Diyarbakır Silvan’da yalayan annesi Kudret Kırtay, kızının artık açlıktan neredeyse kemiklerinin ortaya çıktığını, her türlü şiddet ve işkenceye maruz bırakıldığını anlatıyor: “Hüseyin denen o adam kızıma yalan vaatlerde bulunup kaçırdı ve işkenceye başladı. Eylem ile evliyken başka bir kadınla evlenmeye çalıştı. Ancak kadın gerçek yüzünü ve evli olduğunu öğrenince vazgeçti. Ardından Eylem kavga edip Silvan’a geldiğinde Hüseyin’in başka bir kadınla evlendiğini duydu ve gidip gerçek yüzünü ortaya çıkaracağını ve çocuklarını yanlarına bırakmayacağını söyledi. Ona ‘gitme’ dedim ‘boşver bırak’ dedim ama dinletemedim.”

‘EYLEM, İSTİSMARI AÇIĞA ÇIKARACAKTI’
Anne Kırtay, Eylem’in eve döndüğünde çocuklarına banyo yaptırdığını ve o sırada vücutlarında oluşan morlukları gördüğünü, Eylem’in çocuklarından birinin yine Hüseyin’in akrabası tarafından akran istismarına maruz bırakıldığını iddia ederek şöyle anlatıyor yaşananları: “Eylem çocuğun ailesinin yanında gitti hesap sormaya. Ama aile toplanıp Eylem’i dövdü. Eylem ertesi gün jandarmaya gidip ifade verecekti. Sabah olunca Hüseyin, büyük çocuğu okula bırakmış, küçük çocuğu da arabaya kilitleyip içeri gitmiş. Ardından silah sesi gelmiş. Çocuk arabadan çıkıp gidip annesini kanlar içinde görünce saatlerce ağlamaya başlıyor. Şimdi soruyorum kim diyebilir Eylem kendini öldürdü diye? Eylem gerçekleri ortaya çıkarma peşinde olduğu için katledildi.”

‘KADINLAR KIZIMA SAHİP ÇIKSIN’
Kızının ölümü ile ilgili kocası ve ailesi hakkında savcılığa şikayette bulunan Kırtay, kadınlara da Eylem’in ölümünün aydınlığa kavuşması ve suçluların cezalandırılması için destek çağrısı yapıyor: “Kadınlar kızıma sahip çıksın. Ben kızımın çocuklarının bana verilmesini istiyorum. O aile sağlıklı bir aile değil. Her türlü pis işi yapıyor. Savcılığa yaptıkları işi söyleyince, ‘biliyoruz haberimiz var’ dediler. Madem biliniyor neden herhangi bir müdahalede bulunulmuyor?”

‘ABLAMIN HAYALLERİ VARDI’
Eylem’in kardeşi Emine Aslan da ablasının asla intihar ettiğine inanmıyor: “Eşi ve ailesi onun intihar ettiğini söylüyor. Ama buna inanmadık ve hiçbir zaman inanmayacağız. Ablamın her zaman sorunları vardı. Zaten eşi ona yalan vaatler vererek kandırıp kaçırarak evlendi. Evlendiği gün ablamın sorunları başladı. Bir çocuğu oldu ardından daha büyük sorunları başladı. Her tartıştığında ablam Silvan’a geliyordu. Sonra ikna edilip geri gidiyordu. Eşi, çocukları ablama vermediği için geri gitmek zorunda kalıyordu. Ablam bize dövüldüğünü ayrıca eşinin babasının da kendisine şiddet uyguladığını söylüyordu.”

‘ARABULUCULAR EVE DÖNMEYE İKNA EDİYORDU’
Emine, ablasının sorunlarının giderek arttığını ve bu yıl içerisinde defalarca kez ailesinin evine geri geldiğini söyleyerek şöyle anlatıyor yaşananları: “Ablam çok defa geldi fakat arabulucular araya giriyordu. Zaten bu tür sorunlar oldu mu herkes araya girip kadını eve göndermekten başka bir şey yapmıyor. Fakat sonrasında ne olacağını düşünmüyorlar. Ablam gitti ama sorunları bitmedi. Maddi olarak da manevi olarak da hep sorun yaşadı. Ablam kuruş kuruş para toplayıp Urfa’dan Silvan’a gelip çocuklarının ihtiyacını karşılıyordu. Bunca zulme rağmen ablam asla intihar ya da ölümden bahsetmedi. Hayalleri vardı. Ayrılıp çocukları ile yeni bir yaşama başlayacağını söylüyordu.”

‘İNTİHAR ETTİYSE BİLE ONU BU HALE ŞİDDET GETİRDİ’
Emine, Eylem intihar etmiş olsa bile onu bu duruma iten şeyin şiddet olduğunu ve suçlunun her halükarda cezalandırılması gerektiğini belirtiyor.
Emine “Ablamın hayatı gitti başka kadınların hayatı gitmesin. Eğer şiddet, zulüm gören kadınlar varsa ayrılmaktan ve çocuklarından ayrılmaktan korkmasınlar. Ölümden daha zor değildir. Böyle erkeklere katlanmayın” diyor ve Eylem’in ölümünün açığa çıkarılması ve suçluların cezalandırılması için tüm kadınlardan destek bekliyor.

Kaynak: Jin News

İlgili haberler
Kadın cinayetlerinde değişen bir şeyler var

Yaşı, mesleği, eğitimi ne olursa olsun aynı şiddetin hedefi haline geliyor kadınlar. Gerekçeler gaze...

Müftü nikahıyla evlendirecek, arabulucuyla boşanma...

Müftülere resmi nikah yetkisi verilmesinin ardından AKP’nin yeni hamlesi “boşanmaların artık mahkeme...

Boşanmalarda ‘ara bulucu’ dönemi: HADİ, EŞİTMİŞ Gİ...

“İsteseniz de istemeseniz de bu yasa geçecek” diyenler “İsteseniz de istemeseniz de bu evlilik devam...