Ekranda bile kadına tahammül yok!
Sansür ne yazık ki Türkiye’de çok sık karşılaşılan bir uygulama. Ama böyle bir sansür de ‘artık pes’ dedirtiyor. Ekranlardaki ‘sakıncalı’ görüntülere uygulanan buzlama işlemi kadınlara uygulandı.

İsmailağa Cemaati’nin televizyon kanalı olan FM TV (Fatih Medreseleri) televizyon kanalında yayınlanan kamu spotundaki başı açık kadın oyuncular buzlanarak görünmez hale getirildi.


BirGün’ün haberine göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan ve televizyonlarda hiçbir kısaltmaya veya müdahaleye uğramadan yayınlanmak zorunda olan kamu spotunda kadın oyuncuların bedeni tamamen kapatıldı. Erkek ve çocuk oyuncuların görüntülerine ise müdahalede bulunulmadı.
Kamu spotu dışında kendi yapımlarında ya da dış yapımlarda da ‘kadın oyuncu olmaması’ şartı getiren televizyon kanalında bugüne kadar hiç kadın yüzü görünmedi.

‘KOCANI DİNLEYECEKSİN’
Kanal daha önce de Whatsapp üzerinden vatandaşların sorularının yanıtlandığı bir programda bir kadının, “Sohbete gitmek istiyorum ama kocam toplu taşıma aracına binmemi istemiyor. Ne yapmam gerekir” sorusunu ekranlara taşımış ve kanalın sözde “bilirkişileri” bu soruya, “Kocanı dinleyeceksin. Toplu taşıma mı kocan mı? Her zaman kocanı dinle. Evinin etrafında sohbet bulacaksın. Aç FM TV’yi izle” şeklinde yanıt vermişti.

FM TV MECLİS GÜNDEMİNDE
FM TV’deki skandallar CHP Milletvekili Murat Bakan tarafından Meclis gündemine taşındı. Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Bakan, RTÜK’ün kanala yaptırımda bulunup bulunmadığını sordu: “Yayıncılıkta ‘sakınılması gereken, uygunsuz, özendirici görüntülere’ uygulanan bulanıklaştırma işleminin ilgili kamu spotunda ‘kadın’ figürüne uygulanmasının sebebi nedir? Bu şekilde bir yayına neden izin verilmektedir? RTÜK’ün bu konuyla ilgili FM TV kanalına sözlü, yazılı bir uyarısı veya yaptırımı olmuş mudur? Olmadıysa ne gibi caydırıcı önlemler alınacaktır?”

Kamu spotunu orijinal hali böyle


İlgili haberler
Aman kimseler duymasın!

Posta Gazetesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yalıtım sistemleri için belirlediği kuralları haber...

GÜNÜN SKANDALI: Kanatsız 'karılar'

ATV'de yayınlanan 'Kanatsız Kuşlar' dizisinin dün yayınlanan bölümünde dizinin adının 'Kanatsız Karı...

Özensiz yapılan haberler yeni saldırılara davetiye...

Basında yer alan cinsel saldırı haberlerinin sunuluşuna dair Türkiye Psikiyatri Derneği Kadın Ruh Sa...