HÜKÇAT: Sesimizi sahneden yükseltiyoruz
25 Kasım’a giderken Hükçat’tan kadın oyunları Hacettepelilerle buluşacak: ‘Sesimizi sahneden yükseltmeye devam ediyoruz.’

Hacettepe Üniversitesi Kadın Çalışmaları Topluluğu (Hükçat), 25 Kasım etkinlikleri kapsamında Kadın Oyunları’nı sahneye taşıyacak. Dario Fo ve France Rame’nin kaleminden çıkan Füsun Demirel’in çevirisiyle dilimize kazandırılan Kadın Oyunları, 20 Kasım 2019 saat 15.15’te K Salonu’nda başlayacak. Oyun, Hükçat üyesi kadınlar tarafından canlandırılacak. 3 ayrı kadının hikayesini, çıkmazlarını ve çözüm arayışlarını Hacettepeli öğrencilerle buluşturacak topluluk üyesi kadınlar, “Sesimizi sahneden yükseltmeye devam ediyoruz”diyor.

Hükçat üyesi kadınlar, “Geçen yıl sahneledigimiz Kadın Oyunlarını bu yıl da seçtiğimiz farklı oyunlarla zenginleştirerek tekrar sahneye taşıyoruz. Hacettepe Üniversitesinde anlatacağımız hikayemizde kocası tarafından eve hapsedilen bir kadın, derdini bize bizim gibi anlatırken pek masala benzemeyen gerçekten çıkan Alice ile de harikaları olmayan diyarda tanışmış olacaksınız. Her kadının izlerken hayatının bir yerini anımsayacağı oyunumuza herkesi bekliyoruz. Şimdiden iyi seyirler...” diyor.

İlgili haberler
‘Kadın Oyunları’nı sergileyen HÜKÇAT oyunu anlattı

HÜKÇAT, Dario Fo’nun ‘Kadın Oyunları’ eserini sergiledi. Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü topluluğa...