Her taşın altından iktidarın kadın düşmanı politikaları çıkıyor
EMEP Ankara İl Örgütünün sürdürdüğü ‘Çocuk istismarını aklatmayacağız’ kampanyasına Şentepe’de kadınlar da imza verdi. Çocuk istismarıyla ilgili konuşan kadınların tek sorunu bu değildi.

Emek Partisi Ankara İl Örgütü’nün çocuk istismarına karşı başlattığı kampanya kapsamında Şentepe’de kadınlarla konuştuk. Çocuk istismarcılarına af yasa tasarıyla ilgili kadınlarla bir araya gelerek gerçekleştirdiğimiz sohbette, çocuk istismarından kadın cinayetlerine, asgari ücretten işsizliğe birçok konuya değindik. Konuştuğumuz kadınlar her taşın altından iktidarın kadın düşmanı politikalarının çıktığını söylerken, işçileri, emekçileri yoksulluğa mahkum eden politikalara da dikkat çekti.

‘CEZASIZLIKLA SUÇLULAR CESARETLENRİLİYOR’

Diyanetin “9 yaşındaki kız çocuğuyla evlenilebilir” açıklamasını hatırlatan bir kadın, bu açıklamalarla çocuk istismarının meşrulaştırılmaya çalışıldığını söyledi. Diyanet gibi kurumların bu söylemlerinin ya da devletin bakanının “Bir kereden bir şey olmaz” şeklindeki yaklaşımlarının çocukların istismar edilmesinin önünü açtığını ifade eden kadın, cezasızlığın suçluları cesaretlendirdiğini de sözlerine ekledi ve son söz olarak “Karşımızdaki durum buyken çocuk istismarının cezasız kalmasına sebep olacak yasaya karşı başta kadınlar olmak üzere tüm toplumun bir arada durarak dayanışma göstermesi gerekir” şeklinde konuştu.

‘VERDİĞİMİZ VERGİLER İSTİSMARCI VAKIFLARA AKTARILIYOR’
Doğal gaz faturaları da kadınların en çok dert yandığı şeylerden biri. 450 lira ile 800 lira arasın fatura ödediğini söyleyen kadınlardan biri, “Biz doğal gaza fahiş fiyatlar ödüyoruz ve faturanın çoğu vergi. Bizim vergilerimizden alıp vakıflara aktarıyorlar, mesela Ensar Vakfı’na. Sonra da bu vakıflarda çocuklarımız istismara uğruyor. Devlet çocuklarımızı korumak yerine çocukların istismar edildiğinin kanıtlandığı vakıflara bütçe aktarıyor” diyerek bu ortamda bir de çocuk istismarcılarının evlilik yoluyla affedilmesini önerisine karşı çıktığını aktardı.
‘ÖLÜMÜN ŞOVU MU OLUR?’

Çocuk istismarına karşı yürütülen imza kampanyasına destek veren işsiz bir kadınsa, “Çocuk istismarcılarına af getirmek istiyorlar. Daha geçen gün bir adam ‘Çocuklarım aç’ diyerek kendini yaktı. Kalkıp adama ‘Şova gerek yok’ diyorlar. Yaptığı şov değil ki, adamın çocukları aç. Adam öldü, öldü! Ölümün şovu mu olur? Çocuklarımızı koruyacaklarına çocukları aç olduğu için kendini yakan adama ‘Şov yapıyor’ diyorlar” dedi. Kadın, iktidarın kendi çıkarları uğruna kadınları, çocukları, işçi ve emekçileri yok saydığını vurguladı.

‘ÖNÜMÜZE ÇIKAN HER İŞE BAŞVURU YAPIYORUZ’
Öncelikli taleplerinin çalışmak olduğunu söyleyen işsiz 3 kadın ise belediyeye ait park ve bahçelerde çiçek ekimi yapabileceklerini, gerekirse sokakları da süpürebileceklerini söyleyerek hiçbir şekilde iş bulamadıklarından dert yandı. Böyle giderse bir sonraki ay faturaları ödeyemeyeceklerini dile getiren kadınlar, “Kadının yapamayacağı iş mi var” diyerek önlerine çıkan her işe başvuru yaptıklarını fakat geri dönüş alamadıklarını belirtti.


İlgili haberler
Çocuklarımızı değil çocuk istismarı tasarısını top...

Çocuk istismarına af tasarısına karşı imza kampanyası başlatan Emek Partisi Ankara İl Örgütü, af diy...

İktidarın kadın ve çocuk politikaları kaygıyı artı...

Çocuk istismarına karşı kampanya yürüten Emek Partisi Ankara İl Örgütü: İktidarın kadın ve çocuk pol...

Batıkent’te çocuk istismarı paneli: İstismarı önle...

Emek Partisi Ankara İl Örgütünün düzenlediği istismar karşıtı kampanya kapsamında düzenlenen ‘Çocuk...