Helin’in adı Yalova’da parka verildi
Yalova Belediyesi, İstanbul’da okul çıkışında öldürülen 17 yaşındaki Helin Palandöken’in adını, İsmetpaşa Mahallesinde bulunan bir parka verdi.

13 Ekim günü İstanbul Pendik’te okul çıkışında pompalı tüfekle öldürülen lise öğrencisi Helin Palandöken’in adı, Yalova’nın İsmetpaşa Mahallesinde bulunan parka verildi. Açılışa, Helin’in babası Nihat Palandöken, amcaları, dayıları, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve mahalle sakinleri katıldı. Törende, Helin’in babası ve yakınları gözyaşlarını tutamadı. Parkın açılışı baba Nihat Palandöken ile birlikte yapan Belediye Başkanı Vefa Salman, şunları söyledi:

Bu tarz olayların her ne kadar son olmasını istesek de maalesef bu böyle olmuyor. Yalova’da bu konuya duyarlı yaklaşıyoruz. Bu park ilk değil. Üzücü bir olay sonrası hayatını kaybeden Özgecan Aslan’ın adını RDKM’de bulunan salona vermiştik ve o zaman inşallah son olur demiştim. Sonra Eylül Umutlu yavrumuzu kaybettik ve onun adını da Adnan Menderes Mahallesinde bir parkta yaşattık. Ama maalesef son olmadı ve kadın cinayetleri azalacağına ne yazık ki arttı. Burada bizlere, kent yöneticilerine toplumsal bilinç adına önemli görevler düşüyor. Helin kardeşimizin adını bu parka vererek Palandöken Ailesi’nin acı dolu yüreklerine su serpmek ve adını hiç unutturmayarak, toplumun hafızasında canlı tutmak için ismini ölümsüzleştiriyoruz.

‘BU SON OLSUN’
2010 yılından bugüne kadar Türkiye’de bin 854 kadın cinayeti işlendiğini hatırlatan Salman, Yalova’da da 2010 yılından beri 9 kadının öldürüldüğü belirterek “Her zaman dediğim gibi inşallah ülkemizde ve Yalovamızda böyle olaylar son olur” diye konuştu.

Helin’in dayısı Hakkı Ünsal ise “Çocuklarımız kalemle, defterle, kitapla, tahsille yaşamalı ve büyümeli. Onlar bizim geleceğimiz, umutlarımız ve yaşam kaynaklarımızdır. Bu parkla kızımızı sizler de bizler de anacağız ve yaşatacağız” ifadelerini kullandı.

.

Kaynak: DHA


İlgili haberler
Lise öğrencisi Helin göz göre göre katledildi

Pendik’te Helin Palandöken, Mustafa Yetgin tarafından öldürüldü, yanındaki iki arkadaşı ise yaraland...

Helin’in cenazesi kadınların omuzlarında: Bir tek...

Pendik’te öldürülen lise öğrencisi Helin Palandöken’in cenazesi kadınların omuzlarında toprağa veril...

Helin ve annesi ‘mücadele’ demişti şimdi sıra bizd...

Okuduğu lisenin önünde pompalı tüfekle öldürülen Helin’in yaşamını, çocukluğunu annesinin arkadaşı A...

Esenyalılı kadınlardan Helin için mahallede eylem

Pendik’te geçtiğimiz cuma günü okuduğu lisenin önünde Mustafa Yetgin isimli erkek tarafından pompalı...

Helin’in babasından mektup var

“Başka kimsenin başına böyle bir olay gelmemesi için, başka kimsenin yüreğine bu acının düşmemesi iç...

Arkadaşları ve ailesi Helin için yürüyor

İstanbul Pendik'te okul çıkışında pompalı tüfekle öldürülen 17 yaşındaki Helin Palandöken için mahal...