Hayatımızın iplerini üç beş adama bırakmaya niyetli değiliz
Kimseden lütuf beklemiyoruz, haklarımız ve hayatlarımız için mücadeleye devam edeceğiz. Sadece sandıkta oy kullanarak da değil, oyumuzu koruyarak, yan yana durarak, örgütlenerek yaşamı değiştireceğiz.

Seçimin özellikle kadınlar için çok kritik olan 1. turu geride kaldı. Her ne kadar mahallemizde seçimin ikinci tura kalması bir duygu kırıklığı yaratsa da bizlerin pes etmesinin mümkün olmadığını düşünüyoruz. Öyle ya da böyle yirmi bir yıldır iktidar olanlar tüm olanaklarını kullanarak yürüttükleri seçim sürecinden zaferle çıkamadılar. Memleket artık bir değişim istediğini gösterdi.

Seçim, baharlar gelecek atmosferiyle birlikte bizleri gerçekten çok motive etmişti. Büyük umutlarla seçimin ilk turu çalışmamızı yürüttük. Kadınlar bu seçimin ilk turda biteceğine çok inanmıştı. Ama meselenin sadece sandıktan ibaret olmadığını ve daha yürünecek uzun bir yol olduğunu hızlıca birbirimize hatırlattık. HÜDA PAR’ın Meclise girdiği, kadınları karanlık siluetlere hapseden zihniyetin temsilcilerinin Mecliste kendine yer bulduğu bu dönemde yılgınlık bizler için bir seçenek değil.

YAN YANA GÜÇLÜ DURAN KADINLAR

İktidarı boyunca kadın düşmanı politikaları sürekli önümüze seren AKP hükümetinin hayatlarımızı her cendereye sokma hamlesinde bizler yine yan yana gelerek güçlü durduk. Kurulduğumuz günden bugüne üye sayımızı artırarak yolumuzu yürüdük. Mahallemizde yaşanan her kadın cinayeti, şiddet, istismar, ekonomik zorluk vb. durumda yine dayanışmamızı büyütmek için mücadele ettik.

SESİMİZİ YÜKSELTMEKTEN BAŞKA ŞANSIMIZ YOK

Seçimin ilk turu öncesi karşılaşacağımız karanlık tabloyu da görerek bu tabloyu değiştirecek gücün bizler de olduğunu konuştuk. Dernek olarak 20 gün boyunca gün gün plan yaptık, gruplar halinde ev ev, bina bina dolaştık. Neden bu seçim bizler için çok önemli, neden “hem sandığa gitmeli hem de örgütlülüğümüzü artırmalıyız”ı anlatmaya çalıştık. Evet, sonuçta ilk turda bitirilemedi bu seçim ama bizler aynı dirençle ikinci tur için de çalışmaya başladık. Yine sokak sokak dolaşıyoruz, asıl olanın dayanışmamızı, örgütlenmemizi büyütmek olduğunu anlatıyoruz. Çünkü biliyoruz ki bu seçimin değiştirici unsuru kadınlar olacak. Haklarımız ve hayatlarımız pazarlık konusu haline getirilirken, muhalefet İstanbul Sözleşmesi’ni geri getireceğiz diyemezken, 6284 sayılı Yasa’nın içeriği tartışılırken bizim sesimizi yükseltmekten, durun demekten başka şansımız yok ve umutsuz değiliz.

TÜM KIZ KARDEŞLERİMİZİ UMUT VE DİRENÇLE YAN YANA OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ

Bizler, tek adamın karşısında binlerce kadın bu düzene bir ket vurabilmek için Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vereceğiz. Kimseden lütuf beklemiyoruz, haklarımız ve hayatlarımız için mücadele etmeye devam edeceğiz. Sadece sandıkta oy kullanarak da değil, oyumuzu koruyarak, yan yana durarak, örgütlenerek yaşamı değiştireceğiz.

Tüm kız kardeşlerimizi ikinci turda aynı umut ve dirençle yan yana olmaya çalışıyoruz. Umutsuzluk içimizi kapladığında birlikte mücadelemizin sıcaklığını hatırlayalım. Biz buradayız, kadınlar burada, hayatımızın iplerini üç beş adama bırakmaya niyetli değiliz.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
İşçi ve emekçi kadınlar: Ekonomi bel büküyor, vata...

Farklı iş kollarından işçi emekçi kadınlar ile AKP’li yıllar boyunca değişen çalışma ve yaşam koşull...

Kadınlardan açıklama: Buradayız, bu karanlığa tesl...

Aydın, akademisyen, sanatçı, siyasetçi onlarca kadın yaptıkları ortak açıklama ile ikinci tura kalan...

Antep'ten milletvekili seçilen yayın kurulu üyemiz...

Hepsi ve daha fazlası Sevda Karaca ile sohbetimizde...