Kadınlardan açıklama: Buradayız, bu karanlığa teslim olmayacağız!
Aydın, akademisyen, sanatçı, siyasetçi onlarca kadın yaptıkları ortak açıklama ile ikinci tura kalan cumhurbaşkanlığı seçimlerine dair tüm kadınlara oy verme ve sandıklara sahip çıkma çağrısı yaptı.

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilk turun geride kalmasının ardından 28 Mayıs’ta yapılacak 2. tur için aralarında pek çok aydın, akademisyen, sanatçı, siyasetçi onlarca kadın ortak açıklama yaptı. Kadınlar yaptığı açıklama ile Türkiye’deki tüm kadınlara oy verme ve sandıklara sahip çıkma çağrısı yaptı. Yapılan ortak açıklama şöyle: 

“Ülke tarihinin en önemli seçiminde ilk tur geride kaldı. İktidara geldiği günden bu yana AKP iktidarının kurmaya çalıştığı gerici ve talan düzeni kadınlara yoksulluk, şiddet ve ölüm; çocuklara ve gençlere ise geleceksizlik ve koca bir karanlık dışında başka bir şey sunmadı. Bir gecede İstanbul sözleşmesini yürürlükten kaldırdıktan sonra şimdi 6284 sayılı kanuna ve medeni kanuna göz dikmiş, kadın düşmanlığında birleşmiş bir karanlık ittifak hayatlarımızı ve haklarımızı yok etmek için el sıkıştı. “Bekar kadınları sahiplendirmek”ten bahseden, LGBTİ+’ların varlığına saldıran, çocuk istismarını meşrulaştıran bu çağ dışı zihniyetin tehditlerine karşı kadınların öfkesi, mücadelesi, direngenliği ve dayanışması hiç bitmedi! Kadına yönelik şiddetin son bulması için, LGBTİ+’ların hakları ve yaşamları için, çocukların geleceği için, İstanbul Sözleşmesi’ni geri kazanmak için, 6284 sayılı Kanun’u uygulatmak için, medeni haklarımıza sahip çıkmak için, yaşamlarımız ve haklarımız için mücadeleden bir adım geri atmıyoruz, bu kötülük iktidarına teslim olmayacağız, BURADAYIZ!

KARANLIĞA, KÖTÜLÜĞE, ZORBALIĞA YETER!

Bu karanlık düzen kazanamadı! Kadınlar başta olmak üzere halkın çoğunluğu tek adam iktidarını değiştirme iradesini gösterdi. Toplumun yarısıyız ve sözümüz, mücadelemiz, taleplerimiz memleketin dört bir yanından yükseliyor. Şimdi önümüzde bir tercih var: Önümüzdeki seçimler karanlıkla aydınlık arasındadır! Ya koyu karanlığı birlikte yırtacak ve şafağın aydınlığına kavuşacağız ya da nefessiz kalacağız. Tek adam rejimine son vermek için tüm kadınları oy vermeye ve sandıklara sahip çıkmaya çağırıyoruz.

EŞİT VE ÖZGÜR YAŞAMAK İSTİYORUZ

Eşit, özgür, laik, korkusuz ve şiddetsiz bir yaşam düşüne sımsıkı sarıldık. Biliyoruz ki, kadınlar kurtulursa ülke kurtulur, geleceğimiz kurtulur, tüm toplum kurtulur! Neşemizi çalanlardan hesap soralım, bu çürümüşlüğü, karanlığı el birliğiyle defedelim. Korkusuzca yaşadığımız, eşit ve özgür olduğumuz bir ülke bizim hakkımız ve bu ülkeyi hep birlikte kuralım. Haydi! Tüm kadınları bu karanlık rejimi göndermek için oy vermeye ve oylarımıza sahip çıkmaya çağırıyoruz.”

İmza vermek için TIKLAYIN

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Antep'ten milletvekili seçilen yayın kurulu üyemiz...

Hepsi ve daha fazlası Sevda Karaca ile sohbetimizde...

Genç kadınlar: ‘Güç kaybeden tek adamı şimdi gönde...

Seçimin ikinci turuna giderken genç kadınlar, HÜDA PAR ve Yeniden Refah'ın Mecliste bulunmasına endi...

Dünyada ‘Tarikatlar İttifakı’na bakış| Siyasal İsl...

HÜDA PAR'ın üye parçası olduğu siyasi uzantı bir yana, özellikle son yıllarda “politikamız” diye bah...