Hatay'da 6.4 ve 5.8 büyüklüğünde iki deprem: ‘Bizi hasarlı binaya gönderdiler’
AFAD verilerine göre Hatay'da saat 20.04'te merkez üssü Defne olan 6.4 ve saat 20.07'de merkez üssü Samandağ olan 5.8 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi.

Hatay'da 6.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin merkez üssünü Kandilli Rasathanesi Samandağ, AFAD ise Defne olarak duyurdu. Depremin saati 20.04 olarak açıklandı. Çevre illerde de hissedilen 6,4 büyüklüğündeki deprem, AFAD verilerine göre 16,7 kilometre derinlikte oldu.

AFAD, saat 20.07'de merkez üssü Hatay'ın Samandağ ilçesi olan 5.8 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldiğini bildirdi. 5,8 büyüklüğündeki deprem, 7 kilometre derinlikte oldu. Depremin ardından yine sokaklarda bekleyen yurttaşlar çadır olmadığı için soğukta beklediklerini aktarıyor: "İnsanlar en azından soba kurmuş, bir düzeni vardı. Apar topar evlerine gönderdiler. Şimdi yine herkes dışarıda. Bu sefer de çadır yok."

Antep, Düztepe'de konuştuğumuz Eda ise evlerinde çatlaklar olmasına rağmen hasarsız raporu verildiğini, üç gün önce görevlilerin şahsi çadırlarına gelerek, "Salgın hastalık başlayacak. Gidin artık. Bundan sonra deprem olmayacak" ifadelerini kullandığını aktardı.


İlgili haberler
Depremin 15. gününden notlar | Sağlık sorunları ar...

Kimi depremzede kimi de gönüllü olarak yardım ulaştırmak için deprem bölgesinde. Ekmek ve Gül grupla...

Öfkeli ve kaygılıyız ama güçlüyüz: Esenyurt’tan de...

Esenyurtlu kadınlar kız kardeşlik köprüsünü kurmak için buluştu.

‘Depremin yaralarını saran da dayanışmayı ören de...

Esenyalı’da kadınlar Klinik Psikolog Başak Aydın ve Jeoloji Mühendisi İsmail Volkan’ın katıldığı pan...