Hafize Kurban’ın ablasından çağrı: 3 Ocak’ta birlikte olalım
Boşanma aşamasındaki eşi tarafından öldürülen Hafize Kurban davasının 3 Ocak’taki duruşması için ablası Hacer Balık kadınlara çağrı yaptı: ‘Birlikte olalım, çünkü bir aradayken daha güçlüyüz.’

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından 28 Ağustos’ta bıçaklanarak yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede 4 Eylül’de yaşamını yitiren Hafize Kurban davasının ikinci duruşması 3 Ocak’ta görülecek.

Duruşma öncesi Ekmek ve Gül’e konuşan ablası Hacer Balık, kardeşi öldürüldükten aile olarak çok zor günler yaşadıklarını, en çok da Hafize Kurban’ın çocuklarının bu durumdan etkilendiğini anlattı.

Katilin mahkemede verdiği “Yanlışlıkla oldu, kasıt yoktu” şeklindeki savunmasını da hatırlatan Balık, yargının ve devlet politikalarının erkekleri değil, kadınları koruması gerektiğine dikkat çekti.

3 Ocak’ta görülecek duruşma için tüm kadınlara çağrı yapan Balık, “Birlikte olalım, çünkü bir aradayken daha güçlüyüz” dedi.

DENİZLİ EKMEK VE GÜL GRUBU DAVANIN TAKİPÇİSİ
Hafize Kurban öldürüldüğünden beri defalarca eylem, basın açıklaması yapan ve dava sürecini takip eden Denizli Ekmek ve Gül Grubu da bir açıklama yaparak 3 Ocak’ta Denizli Adliyesinde olacaklarını açıkladı:
“Denizli ekmek ve Gül Kadın Grubu olarak öfkemizle, hıncımızla kadın düşmanı politikalarınıza, karşı duracağız. Kadınların bu ülkede can güvenliği sorunu varken, bizler yaşam hakkımız için sokakta, evde, işte, okulda, adliye koridorlarında mücadeleye devam edeceğiz. 3 Ocak Cuma günü 9.30’da görülecek Hafize Kurban davası için saat 9.00’da Denizli Adliyesi önünde buluşacağız.”

Haberin tamamı için TIKLAYIN.

İlgili haberler
Katledilen Hafize’nin babası: Birlik olursak kadın...

Boşanmak istediği eşi tarafından öldürülen Hafize Kurban'ın babası davaya çağrı yaptı: Bu davayı gün...

Kadınlar Hafize Kurban için adalet istedi

Boşanmak istediği erkek tarafından bıçaklanarak katledilen Hafize Kurban’ın ilk duruşması başladı. S...

Denizli Ekmek ve Gül Kadın Grubu Hafize Kurban dav...

Boşanmak aşamasındaki eşi tarafından katledilen Hafize Kurban’ın cinayeti davasının ikinci duruşması...