GÜNÜN ÇAĞRISI: Halı sahadan 25 Kasım’a...
Denizli’den kadınlar halı sahadan 25 Kasım’da dayanışma çağrısı yaptı. Kadınlar tüm Denizlili kadınları yürüyüş için buluşma noktasına çağırdı.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü yaklaşırken Denizli Ekmek ve Gül Kadın Atölyesi tüm kadınlara çağrı yaptı.
Halı saha maçında bir araya gelen platform üyeleri, açtıkları pankartla ‘Kadına yönelik her türlü şiddete hayır’ diyerek 25 Kasım’da Denizli Valiliği önünden başlayacak yürüyüşe çağrıda bulundu.

Atölye yürütücülerinden Mükerrem Yollu maç öncesi açıklamalarda bulunarak kadınların şiddete karşı bir araya gelmesinin önemine dikkat çekti. Yaklaşan 25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü öncesi yaptıkları etkinlikle “Şiddetin, yoksulluğun, sömürünün karşısında haklarımız ve hayatlarımız için bir aradayız” diyen Yollu şöyle devam etti; “Şiddet; iş güvencesiz ve esnek çalıştırmayla, ağırlaşan yaşam koşullarıyla, ücret eşitsizliğiyle, sosyal haklarda artan kısıtlamalarla, işten atmalarla katlanarak artıyor. İktidar kadınların haklarına göz dikmeye devam ediyor. Çocuk yaşta evlilikler özendiriliyor, kolaylaştırılıyor. Nafaka hakkı gasbedilmek isteniyor, boşanmalar zorlaştırılmaya çalışılıyor, şiddet meşrulaştırılıyor.”

Bu tablo karşısında şiddete karşı mücadelenin, aynı zamanda yoksulluğa, sömürüye ve krizin faturasının ödetilmek istenmesine karşı, kadınların geleceğini kazanma mücadelesi olduğunu vurgulayan Atölye Yürütücüsü Mükerrem Yollu; “25 Kasım günü tüm dünyada kadınlar yan yana olacak. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele gününde eşit ve özgür bir yaşam için, şiddetsiz bir gelecek için bir arada olalım. Yoksulluğun sömürünün ve şiddettin karşısında haklarımız ve hayatlarımız için bir aradayız diyoruz. 25 Kasım saat 15.00’te Denizli Valiliği önünde toplanıyoruz” sözleriyle 25 Kasım’da yapılacak toplanma ve yürüyüşe çağrıda bulundu.


İlgili haberler
Kadın futbolu sadece futbol değil

Konak Belediyespor Kadın Futbol Takımı bu yıl 5. kez şampiyon oldu. Kadın futbolcularla şampiyonlukl...

Denizlili kadınlar Flormar işçisi kadınlara dayanı...

Denizlili kadınlar, direnişte olan Flormar işçisi kadınlarla dayanışmak için 25 Kasım haftası boyunc...

Denizli’de kadınlar 25 Kasım’da eylem yapıyor

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Gününde Denizli’de kadınlar sokağa çıkıyor.