Denizlili kadınlar Flormar işçisi kadınlara dayanışma mektubu yazacak
Denizlili kadınlar, direnişte olan Flormar işçisi kadınlarla dayanışmak için 25 Kasım haftası boyunca mektup yazacak.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü yaklaşırken “Ne yoksulluk, ne sömürü, ne şiddet bizleri bir araya gelmekten vazgeçiremeyecek” diyen Denizlili kadınlar sendikalaştıktan sonra işten atılan ve aylardır direnen Flormar işçisi kadınlara dayanışma mektubu yazacak.

“Bugün eşit bir şekilde yaşamak ve haklarımıza sahip çıkmak için kadınlar olarak bir aradayız. Güçlü kadınların neler yapabileceği konusunda Flormar markası reklamlar yapıyor.

‘Kadın isterse başarır’ mesajı veriyor. Ama işçilerini de kapı önüne koymaktan da geri durmuyor. Denizli Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu olarak ‘Kadın isterse başarır’ mesajını yineliyor ve Flormar işçilerine desteklerimizi sunuyoruz. Onlar ‘Flormar değil direniş güzelleştirir’ diyerek çıktı bu yola. Biz de dayanışmayı ekliyor ve ‘Flormar değil dayanışma güzelleştirir’ diyoruz” diyen kadınlar 25 Kasım yaklaşırken Flormar işçisi kadınlarla dayanışmak istediklerini dile getirdi.

Kadınlar “Biliyoruz ki şiddet sadece fiziksel değil. Psikolojik, toplumsal, ekonomik şiddette kadınları her gün yaralıyor.... Bizimle dayanışır ve çağrımıza destek olur musunuz? Farklı meslek gruplarından kadınlar olarak 25 Kasım haftasında Flormar işçisi kadınlara mektup yazacağız. Yoksulluğun, sömürünün ve şiddetin karşısında Haklarımız ve hayatlarımız için bir aradayız!” diyerek çağrılarına destek beklediklerini aktardı.

Kadınlar dayanışmaya destek için diğer kadınlardan dayanışma mektupları bekliyor.

İlgili haberler
GÜNÜN DAYANIŞMASI: Flormar işçisi kadınlar dayanış...

Direnişlerinin 157. gününe giren Flormar işçisi kadınlar dayanışma için tığ ile anahtarlıklar ve küç...

Flormar işçisi Ayşe: Alışveriş yaparken fabrikada...

Flormar ve Yves Roche’den alışveriş yapan kadınlara seslenen Flormar direnişçisi Ayşe Öztürk, ‘Kadın...

Kayseri’den Gebze’ye kız kardeşlik köprüsü: Florma...

Flormar işçileriyle dayanışmak için ‘Kayseri’den Gebze’ye Kız Kardeşlik Köprüsü’ diyerek dayanışma b...