Gülsuyu’nda kadınlar: Çocuk istismarının önü açılıyor, Diyanet fetvasını kabul etmiyoruz
Gülsuyu Gülensu Kadın Dayanışma Derneği deprem söyleşisinde bir araya geldi. Söyleşi sonrası Diyanet fetvasına ilişkin açıklama yapan kadınlar, çocukların istismarına izin vermeyeceklerini söyledi.

Gülsuyu Gülensu Kadın Dayanışma Derneğinin düzenlediği söyleşide onlarca kadın bir araya geldi. Klinik Psikolog Aleyna Emine Akıllı ve İnşaat Mühendisi İsmet Doğan’ın konuşmacı olduğu etkinlikte “Depremle yaşadıklarımız ve ne yapmalıyız” konuları tartışıldı. Söyleşinin ilk bölümünde konuşan İnşaat Mühendisi İsmet Doğan kadınların sorularını cevapladı. Kadınlar “Evlerimiz sağlam mı, sağlam değilse nasıl tespit edeceğiz, devlet sağlıklı konut işini nasıl çözecek, ne yapabiliriz?” sorularının sorulduğu söyleşinin ikinci kısmında ise Klinik Psikolog Aleyna Emine Akıllı da “Travma nedir, nelere travma denir ve travmayı tetikleyen şeyler nelerdir?” konuları ile başlayıp, yaşadığımız depremin kaygılarını nasıl azaltırız sorularına cevap verdi. Günlük hayattaki kaygılarımızın üstesinden gelme yollarını da anlatan Akıllı, sohbeti küçük bir nefes egzersizi ile söyleşiyi bitirdi.

‘REFAKATÇİSİZ DEPREMZEDE ÇOCUKLAR KAYIT ALTINA ALINSIN’

Gülsuyu Gülensu Kadın Dayanışma Derneği üyesi kadınlar söyleşi sonrası Diyanetin depremzede çocuk fetvasına dair açıklama yaptı. Dernek Başkanı Gülten Dokuyan, Diyanet fetvasının çocuk istismarının önünü açacağına dikkat çekerken, “Biz kadınlar bu açıklamanın geri çekilmesini istiyoruz. Böyle açıklamalarla çocuk istismarının önünün açılmasının karşısında durmaya devam edeceğiz. Refakatçisi olmayan çocukların kayıt altına alınması, devlet kurumlarına yerleştirilip sağlıklı bir biçimde hayatlarını sürdürmesi koşullarının sağlanmasını talep ediyoruz, sürecin takipçisi olacağız” dedi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Gülsuyu Gülensu'dan kadınlar: 'Yaramızı dayanışmay...

Gülsuyu Gülensu Kadın Dayanışma Evi'nden kadınlar "Yaralarımızı dayanışmayla sarıyoruz" dediler.

Kadınlar Gülsuyu'nda buluşuyor: Depremde yaşadıkla...

Yaşanan depremin ardından kadınlar Gülsuyu Gülensu Kadın Dayanışma Derneği'nin etkinliğinde buluşuyo...

Gülsuyu Gülensu Kadın Dayanışma Derneği'nden dayan...

Gülsuyu Gülensu Kadın Dayanışma Derneği'nden ihtiyaç listesi yayımladı