Gebze’deki tecavüz davası ertelendi
2009 yılında Gebze’de bir kadına tecavüz eden iş adamının yargılandığı dava Gebze 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Adli Tıp raporunun gelmediği duruşma 28 Aralık’a ertelendi.

S.D. isimli kadın 2009 yılında İstanbul Bostancı’da bir yemekte Kocaeli’nin Gebze ilçesinde iş adamı olarak tanınan A. A. ile tanışmış, A. A. yemekte bulunanları evlerine bırakmak üzere otomobiline aldıktan sonra herkesi evlerine bırakıp S. D.’yi zorla kendi evine götürmüş, defalarca tecavüz etmişti. S. D. olayın üzerinden 24 saat geçmeden Gebze Adliyesine giderek şikayetçi olmuş ve 2011’de başlayan dava 2013 yılında sona ermişti. A. A. “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve cinsel saldırı” suçundan 13 yıl ceza aldı. Ceza sonrasında sanık avukatları kararı Yargıtaya taşıdı ve Yargıtay mağdur ile sanığın olaydan sonra kahvaltı yaptığını, darp izi olmadığını söyleyerek 2016 yılında kararı bozdu. Kadının kimi davranışlarını ‘hayatın olağan akışı’na uygun bulmayan Yargıtay, dosyayı yerel mahkemeye gönderdi ve yargılama yeniden başladı.
Bugün görülen celsede ise yeniden düzenlenen Adli Tıp Raporunun gelmesi bekleniyordu. Mahkeme heyeti Adli Tıp Raporunun gelmemesi üzerine davayı 28 Aralık tarihine erteledi. 

NE OLMUŞTU?
2009 yılında yaşanan tecavüz olayının ardından 13 yıl ceza alan ama 1 gün bile cezaevinde yatmayan A.A, 2013 yılında yargılama sürerken milletvekillerinin de katıldığı görkemli bir düğün yaparak evlendi.
S.D. ise gazetelere verdiği röportajda “Bana tecavüz eden kişi hayatına hiçbir şey olmamış gibi devam ediyor. Benim dünyam karardı, hayatım paramparça oldu. Bu şahıs 13 yıl hapis cezası aldı. Ancak ne hikmettir ki tecavüzden hapis cezası alan bir kişi yıllardır dışarıda elini kolunu sallayarak dolaşıyor. Benim hayatımı karartan kişi ise milletvekillerinin katıldığı bir düğün ile evlenerek yuvasını kurdu. 5 aydır Yargıtay’ın bu cezayı onaylamasını bekliyorum. Davadan vazgeçmem için birçok telefon aldım, tehdit edildim. Davadan asla vazgeçmeyeceğim” demişti.

Davanın ayrıntılarını buradan okuyabilirsiniz.

İlgili haberler
KIRAÇ’TAN NOTLAR: Kadınların hangi hali ile karşıl...

Kadınların yaşadığı şiddet, baskı, yoksulluk, çocuk evlilik hikayelerini tek bir mahallenin değil tü...

Yakılarak öldürülen Sibel için hâlâ adalet yok

Geçen yıl Buca’da bir binanın zemin katında çıkan yangın söndürüldükten sonra baza içinde bir kadın...

Kadınlar müftülere nikah yetkisine karşı Mecliste

Müftülere resmi nikah yetkisi verilmek istenmesine karşı kadınlar bugün de Meclisteydi. Önümüzdeki h...