Yakılarak öldürülen Sibel için hâlâ adalet yok
Geçen yıl Buca’da bir binanın zemin katında çıkan yangın söndürüldükten sonra baza içinde bir kadın cenazesine ulaşılmıştı. Otopside cenazenin Sibel Çelik’e ait olduğu belirlendi.

İzmir’in Buca ilçesinde 12 Temmuz 2016’da 3 katlı binanın zemin katında çıkan yangın söndürüldükten sonra yapılan incelemede bir kadın cenazesi bulunmuş, yapılan Adli Tıp incelemesi sonucunda Sibel Çelik olduğu belirlenen kadının, önce cinsel saldırıya uğradığı ardından da cesedinin yakılmadan önce bıçaklandığı tespit edilmişti.
Yürütülen soruşturmada zanlılardan birinin Sibel’in erkek arkadaşı Halil Yılmaz ile ağabeyi Selman Yılmaz olduğu öğrenilmişti. Selman, olayın ardından tutuklanırken, Halil ise bir yıldır yakalanamadı. Her iki kardeş, “Tasarlayarak öldürmek” suçundan müebbet hapis istemiyle yargılanıyor.

İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın bugün yapılan üçüncü duruşmasına tutuklu sanık Salman Yılmaz, Sibel Çelik’in annesi Cemile Çelik, babası Süleyman Çelik, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı ve kadın örgütleri katıldı.
Duruşmada Sibel Çelik’in ailesinin avukatı Sibel Önder, tutuklu sanık Selman Yılmaz’ın ifadelerinin birbirleri ile çeliştiğini baz kayıtlarına göre aynı evde olduğunun sabit olduğunu ve Halil Yılmaz’la birbirlerini aradıklarına dair bir kaydın olmadığını ifade etti.

TUTUKLU SANIK SİBEL’İ TANIMADIĞINI İDDİA ETTİ
Sanık Selman Yılmaz da olayla ilgisinin olmadığını ve Sibel Çelik’i tanımadığını iddia etti. Yılmaz, yangını sonradan öğrendiğini ve olayın yaşandığı saatlerde telefonunun kapalı olduğunu dile getirdi. Selman Yılmaz’ın avukatı da raporları incelemek için süre istedi ve Yılmaz’ın olay sonrasında konuştuğu kişilerin tanık olarak dinlemesini talep etti.
Selman Yılmaz’ın tutukluluğunun devamına karar verilirken, Adli Tıp raporunun beklenmesi, baz istasyonu raporlarının ayrıntı olarak düzenlenmesi ve eksik tanıkların dinlenmesi için duruşma 6 Aralık tarihine ertelendi.

İlgili haberler
‘Dilek Mamalı ölümle tehdit ediliyordu’

15 yıldır dini nikahlı yaşadığı Mehmet Sabırlı tarafından öldürülen Dilek Mamalı’nın cinayet davası...

Ölen işçinin annesi isyan etti: Çocuğumun bir sürü...

Tüpraş’ta yaşanan patlamada 4 işçi hayatını kaybetti. İş cinayetine kurban giden Kemal Şaşmazer’in a...

Her 10 dakikada 1 kız çocuğu hayatını kaybediyor

Kız çocuklarının çocukları çocukluklarını ve hayatlarını yaşayamıyor. Her yıl 7 milyon 500 kız çocuğ...