Gaziantep Milletvekili seçilen Sevda Karaca mazbatasını aldı
Yayın Kurulu Üyemiz, Emek Partisi listelerinden Yeşil Sol Parti Antep milletvekili seçilen Sevda Karaca mazbatasını aldı: ‘Sokaklarda büyüyen mücadeleyi Meclise hep beraber taşıyacağız’

Emek ve Özgürlük İttifakı bileşeni Emek Partisinin (EMEP) Yeşil Sol Parti listesinden Gaziantep milletvekili adayı gösterdiği Sevda Karaca, 14 Mayıs'ta seçilmesinin ardından mazbatasını aldı.

İl Seçim Kurulu Başkanı'ndan mazbatasını aldıktan sonra Gaziantep Adliyesi önünde açıklama yapan Karaca, “Bu belge öncelikli olarak Kürtler olmak üzere, bütün ezilenlerin, işçilerin, emekçilerin, kadınların, gençlerin, bu ülkede emek ve demokrasi mücadelesi verenlerin, barış isteyenlerin büyük çabasının, onurlu mücadelesinin, sabrının belgesidir” dedi.

Belgenin bir kişiye ait olmadığını vurgulayan Karaca, "Bu mücadelenin bir parçası olan, bu seçim sürecinde sokak sokak, ev ev gezen, bu şehrin tüm sokaklarında Emek ve Özgürlük İttifakının sesini yükselten herkesin mücadele belgesidir. Bu sorumlulukla bu belgeyi aldık. Bu sorumlulukla Meclise gideceğiz. Bu sorumlulukla Antep’in bütün sokaklarında, bu sokaklarda büyüyen mücadeleyi de Meclise hep beraber taşıyacağız” diye konuştu.

‘BARIŞ VE HUZURUN ÜLKESİNİ BİRLİKTE KURALIM’

Cumhurbaşkanı seçiminin 28 Mayıs'ta gerçekleşecek ikinci turu için de çağrıda bulunan Karaca, şunları kaydetti:

“Önümüzde ikinci tur var. Ve bu ikinci turda bu mücadelenin kazanımla sonuçlanabilmesinin ilk adımı olarak Kemal Kılıçdaroğlu’na oy verilmesi çağrısında bulunuyoruz. Mücadelemize nefes aralıkları açmak, mücadele araçlarımızı geliştirmek ve genişletmek için hep beraber önümüzdeki dönem daha çok çaba sarf edeceğiz. Kol kola yan yana olmaya devam edeceğiz. Sadece Antep’te değil, ülkenin dört bir tarafında emek kazansın, demokrasi kazansın, özgürlük ve barış kazansın diye yan yana durmaya, birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz. Meclis bunun araçlarından biri olacak. Buradan Emek ve Özgürlük İttifakı bileşenleri olarak, emek ve özgürlüğün sesini büyütmek isteyenler olarak Gaziantep halkına bir çağrımız var: Gelin, 28 Mayıs’ta tek adam iktidarını gönderelim, eşitliğin ve özgürlüğün, barışın ve huzurun ülkesini kurmak için oylarımızı verelim. Oylarımıza sahip çıkalım. Ve yeni bir ülkeyi hep birlikte kurabilmek için el ele mücadeleye devam edelim.”

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Malatya’dan kadınlar: İlk turda bitiremedik ama ik...

Cemal Gürsel Mahallesi’nde bulunan çadır kentte kalan kadınlarla sohbet ettik: ‘Tek adam iktidarını...

Kavga etmek yerine yan yana durarak değiştirebilir...

‘Kutuplaşmaya son verebilmek için acil şekilde kadınların üzerindeki korku ikliminin dağıtılması ve...

Hayatımızın iplerini üç beş adama bırakmaya niyetl...

Kimseden lütuf beklemiyoruz, haklarımız ve hayatlarımız için mücadeleye devam edeceğiz. Sadece sandı...