Fikriye Özbek’in tutukluluğunun devamına karar verildi
Şiddet gördüğü kocası Hakan Özbek'i öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan Fikriye Özbek davasında tanıklar Fikriye Özbek’in anlatımlarını doğruladı ancak buna rağmen Özbek’in tutukluluğuna karar verildi.

Şiddet gördüğü kocası Hakan Özbek'i öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan Fikriye Özbek davasının ikinci duruşması görüldü. Tanıkların dinlendiği duruşmada tanıklar Fikriye’nin uzun yıllar boyunca ağır şiddet gördüğünü anlattı. Davayı takip eden kadınlar, anlattıkları delillerle doğrulanan Özbek’in tahliyesini istedi. Mahkeme Fikriye Özbek’in tutukluluğunun devamına karar verdi. Duruşma 26 Mart 2021 tarihine ertelendi. 

Adana’da şiddet gördüğü kocası Hakan Özbek’i öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Fikriye Özbek hakkında açılan davanın ikinci duruşması görüldü. Adana 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Eşi kasten öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet istemi ile açılan davada bu duruşma tanıkların beyanları ile devam etti. Adana Kadın Platformunun takip ettiği davayı Adana Barosu Kadın Hakları Komisyonu avukatları da dahil kalabalık bir avukat grubu takip etti.

TANIKLAR ŞİDDETİ ANLATTI

Duruşmada biri Fikriye Özbek’in 2’si hayatını kaybeden Hakan Özbek’in yakını 3 tanık dinlendi. 3 tanık da Fikriye’nin yıllardır ağır derecede şiddet gördüğünü anlattı. Fikriye’nin kız kardeşi, maktulün Fikriye’ye şiddet uygularken araya girmek istediğinde kendisini de darp ettiğini anlattı.

‘SVAP RAPORU DOSYAYA GELMEDİ’

Fikriye Özbek, ifadelerinde eşinin tüfeğin ucunu kendi göğsüne dayayıp silahın ateşlenmesi için tüfeğe vurduğunu söylemişti. Svap raporunda Hasan Özbek’in her iki elinde tespit edilen atış artıkları, Fikriye’nin sadece sol avuç içi ve el üstünde belirlendi. Silahın iki el de kullanılarak atış yapılabilen bir tüfek olması nedeniyle Fikriye’nin sadece sol elinde atış izlerine rastlanması Fikriye Özbek’in ifadelerini güçlendiren bir kanıt olarak değerlendirildi. Kullanılan tüfeğin tetiğine basılmadan patlayıp patlamayacağına dair istenen bilirkişi raporu henüz gelmedi. Mahkeme duruşmayı 26 Mart 2021 tarihine erteleyerek Özbek’in tutuklululğunun devamına karar verdi.

‘DELİLLER FİKRİYE’Yİ DOĞRULAMASINA RAĞMEN TAHLİYE EDİLMEDİ’

Duruşma sonrası bilgilendirme yapan Avukat Sevil Aracı, dosyada toplanan delillerin hepsinin Fikriye'nin anlattıklarını doğrulamasına rağmen bu celse de tahliye edilmediğini belirtti. Fikriye’nin yıllarca yaşadığı ağır şiddetin tanıklar tarafından da dile getirildiğini belirterek Adana Kadın Platformu ve kadın avukatlar olarak duruşmanın takipçisi olacaklarını söyledi. Önceki duruşma öncesi gelen svap raporu ile birlikte Fikriye’nin silahı kullanmış olma şüphesinden uzaklaşıldığını dile getiren Aracı, bunun kesinleşmesi için kullanılan tüfeğin tetiğine basılmadan patlayıp patlamayacağına dair raporu beklediklerini söyledi.

Fotoğraf: DHA

İlgili haberler
Svap raporu Fikriye Özbek’in ifadelerini güçlendir...

Şiddet gördüğü kocası Hakan Özbek’i öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Fikriye Özbek davasının ilk duru...

‘Devletin koruması gerekirken biz kendimizi koruma...

Şiddet artar, şiddetin dozu vahşileşirken ölmemek için öldürmek zorunda kalan kadınlar da artıyor. K...

Fikriye Özbek için ağırlaştırılmış müebbet hapis i...

Şiddet gördüğü eşini öldürdüğü iddia edilen Fikriye Özbek için hazırlanan iddianame kabul edildi. Öz...