Svap raporu Fikriye Özbek’in ifadelerini güçlendiriyor
Şiddet gördüğü kocası Hakan Özbek’i öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Fikriye Özbek davasının ilk duruşması görüldü. Duruşma 22 Ocak 2021 tarihine ertelendi.

Adana’da şiddet gördüğü kocası Hakan Özbek’i öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Fikriye Özbek hakkında açılan davanın ilk duruşması başladı. Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Eşi kasten öldürmek” suçundan hakkında ağırlaştırılmış müebbet istenen Fikriye’nin ifadelerini destekleyen bir rapor dosyaya geldi. Duruşma 22 Ocak 2021 tarihine ertelenirken tüfeğin tetiğe basmadan patlayıp patlamadığına dair bilirkişi raporu istendi. Fikriye’nin tutukluluğunun devamına karar verildi.

Fikriye soruşturma aşamasındaki ifadelerinde olduğu gibi mahkemede de eşinin tüfeğin ucunu kendi göğsüne dayayıp silahın ateşlenmesi için tüfeğe vurduğunu anlattı. Kriminal Polis Laboratuvarı’nın svap raporu Fikriye’nin sadece sol avuç içi ve el üstünde atış artıkları olduğunu belirledi. Olay gecesi hayatını kaybeden Hakan Özbek’in ise her iki elinde de atış artıkları bulunuyor. Fikriye’nin avukatları kullanılan silahın iki el de kullanılarak atış yapılabilen bir tüfek olması nedeniyle Fikriye’nin sadece sol elinde atış izlerine rastlanmasının sağ elinin tüfekten uzak olduğu anlamına geldiğini söylediler.

‘OĞLU FİKİRİYE’NİN ANLATTIKLARINI DOĞRULADI’

Ayrıca pedagog eşliğinde ifadesi alınan Fikriye ve Hakan Özbek’in oğlu, babasının silahı göğsüne dayayıp silahı annesinin eline tutuşturduğunu ve tüfeği namlusuna 3 kez vurduktan sonra silahın patladığını anlattı.

SİLAHA DAİR RAPOR OLAYI DAHA DA NETLEŞTİRECEK

Atış izinin silinmesi için eli yıkamak gerekse bile Fikriye’nin tek elini yıkamamasının akla uygun olmadığını ifade eden avukatlar, raporla birlikte Fikriye’nin silahı kullanmış olma şüphesinden uzaklaşıldığını belirterek bunun kesinleşmesi için kullanılan tüfeğin tetiğine basılmadan patlayıp patlamayacağına dair bilirkişi raporu istedi. Mahkeme bilirkişi talebini kabul etti.

YAKINLARI ŞİDDETİ ANLATTI

Duruşmada ayrıca maktul ve Fikriye'yle yakınlıkları olan 6 tanık daha dinlendi. Fikriye Özbek'in annesi dahil yakınları Fikriye’nin sürekli şiddet gördüğünü anlattı. Maktul Hakan Özbek’in babası Fikriye’den şikayetçi olmadı. Olayın hemen ardından yardıma çağırdığı Ali Özbek de Fikriye'nin ben vurmadım, o silahı elime tutuşturup vurarak patlattı dediğini söyledi.

FİKRİYE, 'SİLAHI GÖĞSÜNE KENDİSİ DAYADI'

Fikriye Özbek, mahkemedeki ifadesinde eşinin o gece kendisini uyandırarak önce öldürmekle tehdit ettiğini ardından kendisinin ölmek istediğini belirtip tüfeğin ucunu kendi göğsüne dayayıp tüfeğin namlusuna vurması sonucu kendisini vurduğunu anlattı. Eşinin sürekli alkol kullanan psikolojik sorunları olan bir kişi olduğunu anlatan Fikriye, “Gece beni yatağımdan kaldırıp. Tüfeği bana doğrultarak ‘Seni vurup sakat bırakacağım’ dedi. Daha sonra tüfeği bana verdi ve kafasına dayadı. Bana ‘Vur’ dedi. Daha sonra ben geri çekildim. Beni köşeye sıkıştırıp kendi karşısında durdurdu ve elime tüfeği verdi. Tüfeğin ucunu kendi göğsüne doğru dayadı. Tüfeğin ucuna doğru birkaç defa vurdu. En son tüfek patladı ve kendisi yere düştü. Ben olayın şoku ile 155’i aradım. Ve komşuma haber verdim. Kesinlikle eşimi bilerek ve isteyerek öldürmedim. Her şey bir anda gerçekleşti”

‘FİKRİYE’NİN SUÇSUZLUĞUNUN ISPATLANACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ’

Duruşmanın ardından davayı takip eden Adana Kadın Platformu, davaya dair bilgi verdi. Av. Sevil Aracı, yaşanan olayda sorumluluğun Fikriye’ye ait olmadığını belirterek “Silahı Fikriye’ye veren de ateş almasını sağlayan da bizzat ölen kişi, Hakan Özbek. Hakan Özbek’in yakınları dahi yaşanan şiddeti anlattı” dedi. Dosyaya gelen el svabı raporuna dikkat çeken Aracı, “Fikriye’nin sadece sol elinde az miktarda atış artığı bulunması, Hakan’ın ellerinde çok fazla miktarda atış artıkları bulunması Fikriye’nin ifadelerinin doğru olduğunu ispatlıyor. Tüfek üzerinde yapılacak inceleme raporunu da incelenmesi sonucu Fikriye’nin suçsuzluğunun ispatlanacağını düşünüyoruz” dedi.

İlgili haberler
Fikriye Özbek için ağırlaştırılmış müebbet hapis i...

Şiddet gördüğü eşini öldürdüğü iddia edilen Fikriye Özbek için hazırlanan iddianame kabul edildi. Öz...

Savcı, Fikriye Özbek için ağırlaştırılmış müebbet...

Fikriye Özbek için savcılık iddianamesinde müebbet istendi. Özbek’in avukatı Sevil Aracı; “İddianame...

Fikriye Özbek: Korkmayın, korkunun ecele faydası y...

Adana’da 2 Eylül gecesi kendisine şiddet uygulayan eşi Hakan Özbek’i öldürdüğü gerekçesi ile tutukla...