Fikriye Özbek için ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi
Şiddet gördüğü eşini öldürdüğü iddia edilen Fikriye Özbek için hazırlanan iddianame kabul edildi. Özbek, ‘eşi kasten öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet istemiyle yargılanacak.

Fikriye Özbek için hazırlanan iddianame Adana 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde kabul edildi. 2 Eylül gecesi şiddet gördüğü eşi Hakan Özbek’i öldürdüğü iddia edilen Fikriye Özbek, “eşi kasten öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet istemiyle yargılanacak. Davanın ilk duruşması 6 Kasım günü görülecek.   

‘BU KIZI ÖLÜME TERK EDİYORSUNUZ’ İFADELERİ İDDİANAMEDE

Geçtiğimiz günlerde hazırlanan iddianamede Hakan Özbek’in, “Ben bunu bir gün vuracağım”, “Ne cezaevinden, ne de ölümden korkum var. Zaten ölmek istiyorum…” ve Hakan Özbek’in ağabeyinin eşinin “Nasıl insansınız? Size kızıyorum. Bu kızı göz göre göre ölüme terk ediyorsunuz. Bir şey yapmıyorsunuz” şeklindeki sözleri yer almıştı.

‘TÜFEĞİ ELİME O VERDİ’

Fikriye Özbek soruşturma aşamasında verdiği ifadede şunları söylemişti,

“Eşim sürekli bana işkence ediyordu. Beni sakat olan annem ile tehdit ediyordu. Sürekli alkol kullanıyordu. Psikolojik sorunları olan bir insandı. Planlı şekilde mi yaptı bilmiyorum. Ama gece beni yatağımdan kaldırdı ve tüfeği bana doğrultarak ‘Seni vurup sakat bırakacağım’ dedi. Daha sonra tüfeği bana verdi ve kafasına dayadı. Bana ‘Vur’ dedi. Daha sonra ben geri çekildim. Beni köşeye sıkıştırıp kendi karşısında durdurdu ve elime tüfeği verdi. Tüfeğin ucunu kendi göğsüne doğru dayadı. Tüfeğin ucuna doğru birkaç defa vurdu. En son tüfek patladı ve kendisi yere düştü. Ben olayın şoku ile 155’i aradım. Ve komşuma haber verdim. Kesinlikle eşimi bilerek ve isteyerek öldürmedim. Her şey bir anda gerçekleşti” dedi.

‘FİKRİYE’NİN MASUM OLDUĞU GERÇEĞİ ORTAYA ÇIKACAK’

Mahkemenin “Ağırlaştırılmış müebbet istemi ile hazırlanan iddianameyi kabul etmesini değerlendiren Fikriye Özbek’in avukatı Sevil Aracı, şunları söyledi:

“İddianamenin hazırlanmasından sonra mahkemeden iddianamenin reddini talep etmiştik. Ancak talebimiz kabul edilmeyerek yargılama aşamasına geçilmiş oldu. Biz Fikriye'nin masum olduğu gerçeğinin ortaya çıkacağına inanıyoruz. Fikriye uzun yıllardır eşinden şiddet görmüş, hep ölüm korkusu ile yaşamış bir kadın. Bu dosya aslında kadına yönelik şiddetin önlenememesinin yol açtığı sonuçları da gösteren bir dosya. Fikriye'nin davası, Adana Kadın Platformu, Çağdaş Hukukçular Derneği gibi kadın hakları konusunda duyarlı kurumlar ve kadınlar tarafından da takip edilecek bir dosya. Kamuoyunun bu yakın takibinin de adil bir yargılanma olması bakımından önemli olduğunu düşünüyorum. İnanıyorum ki Fikriye'yi de tıpkı Çilem Doğan davasında olduğu gibi, cezaevinden çıkışında kadınlar olarak karşılayacağız. Tüm kadınları 6 Kasım'da görülecek davayı takip etmeye bekliyoruz”


İlgili haberler
Fikriye Özbek: Korkmayın, korkunun ecele faydası y...

Adana’da 2 Eylül gecesi kendisine şiddet uygulayan eşi Hakan Özbek’i öldürdüğü gerekçesi ile tutukla...

Fikriye Özbek’in annesi Rabiya Çulha: Kızımın işke...

Adana’da şiddet gördüğü kocasını öldürdüğü iddia edilen Fikriye Özbek’in annesi, torununun yaşananla...

Fikriye katil değil, şiddet mağduru!

Adana’da şiddet gördüğü kocasını öldürdüğü iddia edilen Fikriye Özbek’in avukatı Ekmek ve Gül’e konu...