Feray Şahin’in babası Bekir Şahin: Adeta katili kurtarma yarışına girmişler
Üniversite öğrencisi Feray Şahin’i öldüren Fatih Burak Aykul’a verilen 5 yıl cezaya itiraz eden ailenin itirazına Yargıtay red talep etti. Katilin en ağır cezayı almasını isteyen aile adalet istedi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı üniversite öğrencisi Feray Şahin’in katili polis memuru Fatih Burak Aykul’a verilen 5 yıl 3 aylık hapis cezasına ilişkin yapılan itirazı reddetti.

Mersin’de 23 yaşındaki üniversite öğrencisi Feray Şahin'in evinde silahla vurularak öldürülmesine ilişkin açılan davada 5 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan Polis Memuru Fatih Burak Aykul'a verilen cezayı Şahin ailesinin avukatı Okan Şahin, Yargıtay’a taşımıştı. Kararın bozulması talebiyle cezaya itiraz eden Şahin ailesinin itirazını inceleyen Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı itirazın reddini talep ederek dosyayı Yargıtay 16. Ceza Dairesine gönderdi.

Karara dair Ekmek ve Gül’e konuşan Feray Şahin’in Babası Bekir Şahin “Mersin’de son sınıf öğrencisi olan, mezuniyet hazırlığı yapan kızım Feray’ı Fatih Burak Aykul adlı bir polis öldürdü. Kızımın hiçbir arkadaşı bu kişiyi tanımıyor, bizler tanımıyoruz, bu kişi kızımızı bilinçli olarak katletmiştir. Fakat mahkeme 5 yıl 3 ay gibi bir ceza verdi. Bu karar hukuka olan tüm güvenimizi yıkmıştır” dedi. Davada delillerin yok sayıldığını söyleyen Baba Bekir Şahin “Mersin 5. Ağır Ceza Mahkemesi, eksik soruşturmalarla, eksik delillerle bir mahkeme gerçekleştirdi, katile ödül gibi bir ceza verildi. Biz bu cezayı reddettik, cumhuriyet başsavcısı nerdeyse 3 yıldır Yargıtay’da bekleyen dosyayı 12. Ceza Dairesine göndermiş, gerekçesiz olarak itirazımızın reddini talep etmiş. Resmen katili kurtarma yarışına girmişler” diye konuştu.

BU KARARLAR ŞİDDET FAİLLERİNİ CESARETLENDİRİYOR

Adalet arayışından vazgeçmeyeceğini söyleyen Bekir Şahin “Verilen bu ceza katilleri cesaretlendiriyor, kadınların hayatı risk altında. Feray kadın cinayetlerinin ne ilki oldu ne de sonu. Biz bir an önce adaletin yerini bulmasını istiyoruz, bir an önce katilin sokaktan alınıp en ağır cezayla yargılanmasını istiyoruz” dedi.

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
Feray Şahin ölümünün 4. yılında anıldı: Dosya 3 yı...

Polis Fatih Burak Aykul tarafından katledilen Feray Şahin ölümünün 4. yıl dönümünde anıldı. Katile v...

Feray Şahin’in annesi: ‘Feraylar ölmesin’

Mersin'de 3 yıl önce öldürülen Feray Şahin, doğum gününde Gaziantep’teki mezarı başında ailesi taraf...

Feray Şahin’in Annesi: Elbet bir gün sesimizi duya...

Feray Şahin’in ölümü üzerinden 2 yıl geçti. Feray’ı öldürdüğü Adli Tıp raporuyla kanıtlanan zanlı is...