Fatma Yasak’ı kaçırıp ölümle tehdit eden Alper Tasalı tutuklandı
Fatma Yasak'a şiddet uygulamasına, silah zoruyla alıkoyarak ölümle tehdit etmesine rağmen tutuksuz yargılanan Alper Tasalı, savcılığın itirazı üzerine tekrar gözaltına alındı, ardından tutuklandı.

Fatma Yasak'a şiddet uygulayan, silah zoruyla alıkoyan ve ölümle tehdit eden ve tutuksuz yargılanması yönünde karar verilen Alper Tasalı savcılığın itirazı üzerine tekrar gözaltına alındı. Tasalı, çıkarıldığı Büyükçekmece Sulh Ceza Hakimliği tarafından "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan tutuklandı.

Fatma Yasak'ın yaşadıklarını Twitter'dan paylaşması ve yardım çağrısında bulunması sonrası tepkiler yükseldi. Savcılık Alper Tasalı hakkında, "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçundan tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkardı ve Tasalı yeniden gözaltına alındı. Alper Tasalı, savcılığın itirazı üzerine hakkında yakalama kararı veren mahkeme tarafından tutuklandı.

NE OLMUŞTU

Fatma Yasak adlı kadın, kendisine sistematik şekilde şiddet uygulayan, silah zoruyla alıkoyan ve ölümle tehdit eden Alper Tasalı adlı erkeğin tutuksuz yargılanmasına isyan etti. Yaşadıklarını Twitter’dan paylaşan ve yardım çağrısında bulunan Fatma Yasak, “Bu kişi potansiyel bir katildir. Bu kişiden ilk şikayetçi oluşum değil. Neden ölmemizi bekliyorsunuz” diyerek isyan etti.

Yasak, ayrıca Alper Tasalı tarafından kaçırıldığı anda Kadın Destek Uygulaması (KADES) vasıtasıyla ihbarda bulunduğunu ancak KADES personelinin o durumdaki bir kadına yardımcı olmakta başarılı olamadığını da aktardı.

Fatma Yasak, sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarda şu ifadeleri kullandı:

“Herkesin bildiği gibi kişiyi hürriyetinden alıkoyma bir suç iken bu işe hile, şantaj ve silah girdiğinde cezası daha da artan bir suç. Fakat bugün Alper Tasalı’nın nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılandığını öğrendim.

Şimdi dün bunu yapan adam yarın gelip bana aşk nidası mı atacak yoksa silahındakı mermiyi mi ateşleyecek. Bu adam dava gününe kadar bu şekilde serbest gezecek ve çıktığı gibi bir de sosyal medyasından tehditlere devam edecek.

Ben de evde durup ölmeyi mi bekleyeceğim? Bu kişi potansiyel bir katildir ve bu kişi bugün tutuksuz yargılandı. Bu kişiden ilk şikayetçi oluşum değil. Neden ölmemizi bekliyorsunuz!

Şimdi bu adam bir kez bir suç işleyip çıktı ve şunu düşünecek, ‘Ben bu kadını öldürsem de yine çıkarım’. Ben yarın veya 1 ay sonra televizyonda ‘bir kadın daha katledildi’ haberiyle görülmek istemiyorum. Ben yaşamak istiyorum, nefes almaya devam etmek, gülmek istiyorum.

Alper Tasalı potansiyel bir katildir ve buna göz yummayın. Ben Özgecan gibi, Aleyna gibi olmak istemiyorum. Bu kişinin tutuklanmasını ve 2 yıldır bana yaşattıklarının cezasını çekmesini istiyorum. Lütfen sesimi duyun ve duyurun.”

Kaynak: Evrensel

Fotoğraflar: DHA

İlgili haberler
Kayıt paraları velilerin belini büküyor: Devlet ok...

Aldıkları ücretin kayıt parası ve eğitim masraflarını karşılamadığı için kredi çekmek zorunda kaldık...

‘Çocuklar marketten görüp de bir şey isterler diye...

Derin yoksulluk içinde yaşam mücadelesi veren Fatma anlatıyor: Marketten görüp de bir şey isterler d...

12 yaşındaki Suriyeli: Benden değil, bize bunu yaş...

12 yaşındaki Suriyeli mülteci Ahmet, Altındağ’daki saldırıların ardından maruz kaldıkları ayrımcılığ...