Fatma Altınmakas’a tecavüz eden erkeğe verilen adli kontrol “ölçülü” görüldü
Fatma Altınmakas’ın katledilmesine neden olan Sinan Altınmakas’ın tutuklanması için yapılan başvuru “adli kontrol tedbirleri ölçülü” denilerek reddedildi.

Malazgirt Sulh Ceza Hakimliği, Fatma Altınmakas’a tecavüz ederek, ölümüne neden olan Sinan Altınmakas’ın tutuklanması için yapılan başvuruyu, “adli kontrol tedbirleri ölçülü” diyerek reddetti. 

Muş’un Malazgirt ilçesine bağlı Gölağılı köyünde Fatma Altınmakas’a sistematik bir şekilde tecavüz ederek, ölümüne neden olan evli olduğu erkeğin kardeşi Sinan Altınmakas’ın tutuklanması için yapılan başvuru reddedildi. Altınmakas ailesi adına avukatların yaptığı tutuklama başvurusunu reddeden mahkeme, Sinan Altınmakas’a verilen adli kontrolü “ölçülü” buldu.

TUTUKLAMA TALEBİNE RET
Malazgirt Sulh Ceza Hakimliği, Sinan Altınmakas’ın bırakılmasına dair yapılan itiraz başvurusunu reddederek, şu kararı verdi: “Şüphelinin üzerine atılı suçtan adli kontrol altına alınmasına dair hakimliğimizin 14 Temmuz 2020 tarihinde dosya ile itiraz nedenleri ve gerekçeleri hep birlikte incelendiğinde; Şüphelinin üzerine atılı ve adli kontrol altına alındığı suçun niteliği, suça kanunda öngörülen cezanın altı ve üst sınırları, soruşturmanın devam edip delillerinin bir kısmının ele geçirilmemiş olması ve bu haliyle hala delilleri karartma tehlikesinin bulunması nedenleri ile atılı suça nazaran Adli Kontrol Tedbirinin ölçülü olması nedeni ile itiraza konu hakimliğimizin kararı ve gerekçeleri yerinde olmakla Müşteki (Maktul) babası İsmail Hakkı Ayaz müdafi Av. Mir Bedirhan Ayaz tarafından 21 Temmuz 2020 tarihli itirazın reddi ile şüpheli hakkında adli kontrol kararının devamına...”

NE OLMUŞTU?
Muş’un Malazgirt ilçesine bağlı Gölağılı köyünde yaşayan Fatma Altınmakas, evli olduğu erkeğin kardeşi Sinan Altınmakas’ın sistematik tecavüzüne uğradığı ve tehdit edildiği gerekçesiyle 12 Temmuz’da Konakkuran Jandarma Karakolu’na giderek suç duyurusunda bulundu. Şikayet sonrası Sinan Altınmakas gözaltına alındı. Sinan Altınmakas, tutuklama talebiyle sevk edildiği mahkeme tarafından “dosyadaki mevcut delil durumu, şüphelinin sabit ikametgah oluşu, delilleri karatma ihtimalinin olmaması” gerekçesiyle serbest bırakıldı. Sinan Altınmakas’ın adli kontrolle serbest bırakıldığı gün Fatma Altınmakas, evli olduğu Kazım Altınmakas tarafından katledildi. Kazım Altınmakas ise “kasten öldürme” suçundan tutuklandı.

Kaynak: MA


İlgili haberler
Öldürülen Fatma Altınmakas’ın kardeşi: Ablam toplu...

Ağrı’da eşinin kardeşi tarafından tecavüze uğrayan ve şikayetçi olduktan sonra eşi tarafından katled...

Aile içinde tecavüze uğrayıp katledilen Fatma Altı...

Zanlı Sinan Altınmakas’ın ‘yeterli delil olmadığı ve delilleri karartma imkanı bulunmadığı’ gerekçes...

Pınar Gültekin’in katledilmesine kadınlardan tepki...

Kadınlar #PınarGültekin'in vahşice katledilmesine ve kadın katliamlarına karşı her yerde sokağa çıkt...