‘Fail ceza alıncaya dek davanın takipçisi olacağız’
İstanbul Gülsuyu’nda bir kadına cinsel saldırıda bulunan fail ilk kez hakim karşısına çıktı. Kadınlar ise adliye önünde yelme yaparak ‘Bu saldırı münferit değil hükümetin yaklaşımlarının devamı’ dedi.

İstanbul Maltepe Gülsuyu Mahallesinde bir kadını cinsel saldırıya maruz bırakan failin yargılandığı davanın ilk duruşması Kartal Anadolu Adliyesinde görüldü. Sanığın tutukluluk halinin devam edilmesine karar veren mahkeme heyeti kalan tanıkların da dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

Dava öncesi adliye önünde bir araya gelen kadınlar, “Şiddet uygulayan erkeğin cezasızlıkla ödüllendirilmesine tahammülümüz kalmadığını söylemek için buradayız. Fail ceza alıncaya dek takipçisi olacağız” dedi.

“Taciz, tecavüz, şiddete karşı erkek adalet değil, gerçek adalet istiyoruz” diyerek bir araya gelen Gülsuyu Kadın Dayanışma Evi, Demokratik Kadın Hareketi, Sosyalist Kadın Meclisi, HDP Kadın Meclisi, Anarşist Kadınlar, Halkevci kadınlar, Nar Dayanışması, Kadın Savunma Ağından kadınlara HDP Milletvekili Dilşat Canbaz Kaya da destek verdi.

Kaya, “Gülsuyu’nda yaşanan şiddet şahsında kadınlara yönelik şiddete ses çıkaracağız. İsmini sayamadığımız onlarca kadın davasını takip etmeye çalışıyoruz. Çünkü yargı ve yasalar bizden yana değil. Gireceğimiz mahkeme salonu küçücük, kadın örgütleri içeri giremiyor. Kadın şiddet gördüğünde ATK’den karakola kadar devlet korunuyor. Bunun sorumlusu erkek devlet şiddetidir” dedi.

SALDIRILAR HÜKÜMETİN YAKLAŞIMINDAN BAĞIMSIZ DEĞİL
Kadınlar adına açıklama yapan Çağla Aydın da kadınlara yönelik saldırıların hükümetten ayrı değerlendirilemeyeceğini vurgulayarak şöyle konuştu: “Geçtiğimiz günlerde uzun yıllardır Gülsuyu’nda yaşayan bir kadın arkadaşımız evinde çok boyutlu bir şiddetle karşı karşıya kaldı. Bu örnek devletin besleyip büyüttüğü çetelerin mahallelerde kadınları hedef almasının en somut halidir. Gülsuyu Mahallesi gibi emekçi mahallelerde devlet eliyle beslenip büyütülen çeteler ise kuşkusuz şiddet politikalarının bir parçasıdır. Çeteler eliyle uygulanan şiddetle mahallelerde korku iklimi yaratan devlet, kadınların kendi mahallelerinde dahi özgürce hareket etme alanlarını sınırlandırıyor. Amaç çok net: Kadınların yaşamın her alanından yok edilmesi, kadınların kazanımlarının gasp edilmesi ve kadın özgürlük mücadelesinin önünün kesilmesidir.”

‘SALDIRIYA KARŞI BURADAYIZ’
Saldırıya kadın dayanışmasıyla karşı durmayı sürdüreceklerini belirten Aydın, fail ceza alıncaya dek davayı takip etmeyi sürdüreceklerini vurguladı: “Bizler gerçeğin üzerini kapatmaya çalışanlara karşı failleri ısrarla teşhir etmeye devam etmek, Gülsuyu’nda yaşanan cinsel şiddet olayına karşı bir kez daha ‘Erkek adalet değil, gerçek adalet’ diyerek kadın dayanışmasıyla güçlenmek için burada toplandık. Bir kez daha şiddet uygulayan erkeğin çeşitli bahanelerle cezasızlıkla ödüllendirilmesine tahammülümüzün kalmadığını söylemek için buradayız. Davanın takipçisi olacağımızı, kadın dayanışmasını buradan yükselteceğimizi bir kez daha yineliyoruz.”

Kaynak: JinNews

İlgili haberler
Gülsuyu Gülensu Kadın Dayanışma Evi: Fatma Şengül’...

Gülsuyu Gülensu Kadın Dayanışma Evi çağrısıyla bir araya gelerek kadınlar işyerindeki erkek tarafınd...

Maltepe’de şiddete karşı büyüyen kadın dayanışması

‘Artık kime güveneceğimizi şaşırdık. Çocuklar da çok tedirgin. Devlet buna bir el atsın, en ağır cez...

Maltepe’de eylem: Şiddete karşı susmuyoruz

Gülsuyu Mahallesinde vatandaşlar kadına yönelik şiddete karşı sokağa çıktı: Susmuyoruz!