Gülsuyu Gülensu Kadın Dayanışma Evi: Fatma Şengül’ün sesi olalım
Gülsuyu Gülensu Kadın Dayanışma Evi çağrısıyla bir araya gelerek kadınlar işyerindeki erkek tarafından öldürülen Fatma Şengül’ü andı. Kadınlar pazartesi günü görülecek davaya da çağrı yaptı.

İstanbul Maltepe’de Gülensu Mahallesinde 30 Mart sabahı işe giderken aynı işyerinde çalıştığı Zeynel Akbaş tarafından öldürülen Fatma Şengül katledildiği yerde anıldı.

28 Ekim Pazartesi günü görülecek davası öncesi bir araya gelip adalet talebini haykıran kadınlar eylemden önce Gülsuyu Gülensu Kadın Dayanışma Evinde bir araya gelerek süreci ve neler yapılabileceğini konuştular.

Gülsuyu Gülensu Kadın Dayanışam Evinden Fatma Şengül’ün öldürüldüğü evin önüne yürüyen kadınlar "Fatma Şengül için adalet" pankartı taşıdı. 

Evin önünde açıklama yapan kadınlar, Fatma Şengül’ün katili iyi hal indirimi almasın, kravatını takıp mahkeme de ama ’ile başlayan bahanelerini sıralamasın diye bu davanın takipçisi olacaklarını söyledi. Kadınların yaptığı açıklamanın tamamı şöyle:

Tam 7 ay önce 30 Mart sabahı bir çığlık duyuldu tam burada. Yine bir kadın… ‘Fatma ŞENGÜL’ bir erkek cinayetine kurban oldu ve kızının acısıyla çınladı bu sokak. Açelya’nın bu çığlığını o günden beri kimse susturamadı. Evlerinin önünde 4 kurşunla katledilen annesini il il ilçe ilçe duyurdu ve adalet istedi. Bizler bu mahallenin kadınları şimdi buradayız. Açelya’nın ve tüm kadınların Adalet arayışı için.
Çalıştığı erkek tarafından katledilen Fatma evinin önünde, çocuklarının gözleri önünde son nefesini vermişti ve oda katledilen tüm kadınlar gibi ölmek istememişti.
Kaç Fatma yitirdik, 30 Marttan sonra, Kaç Feray, kaç Helin, kaç Şule yitirdik 30 Marttan önce. Hepsi ölmek, öldürülmek istememişti. Fatma kanseri yenmiş, haksızlıkların karşısında duran, ayağına pranga olanı kırıp atmış mücadeleci bir kadındı. Emekli olduğu halde çalışmak zorundaydı, İş Bankası emekliler lokalinde çalışan Fatma iş yerinde katilinden, müdürlerinden mobing görüyordu defalarca şikayet etmesine rağmen katili müdürler tarafından korunuyordu. Biz kadınlar iş yerlerimizde sadece kadın olduğumuz için mobing görmek istemiyoruz. Fatma yaşasaydı hem sisteme hem de tüm bu kadın cinayetlerine en gür sesiyle dur diyecekti.
Konya'da 37 yaşındaki 3 çocuk annesi Tuba Erkol, 4 gün önce hakkında uzaklaştırma kararı aldırdığı Bekir Erkol tarafından 20 yerinden bıçaklanarak çocuklarının gözü önünde katledildi. Yine Sosyal medyada yayınlanan videoda Emine Bulut’'un, boşandığı erkek tarafından kızının gözü önünde vahşice katledildiğine tanık olduk Kırıkkale’de. Ona yardım etmek yerine bu vahşete seyirci kalan görüntü çekmenin telaşına düşenlerin gözü önünde Emine son nefesinde “Ölmek istemiyorum” diye feryat etti.
Hepsinin hikayeleri farklı, hepsinin katilleri farklı ama failleri erkek zihniyet ve erkek yargı. Türkiye’de hemen hemen her gün birden fazla kadın ‘aile içinde veya çevresinde şiddet görüyor, onlarcası da katlediliyor. Ve bu sadece kadınlarla da sınırlı kalmıyor. Küçük yaştaki savunmasız çocuklar da bu şiddetin kurbanı oluyor.
Bunlar yaşanırken hükümet son 15 yıldır kadınları koruyan ve gerçek hak eşitliğini sağlayan hiçbir uygulamayı hayata geçirmedi. Hatta uyguladığı muhafazakar politika ve uygulamalarla erkek şiddetini adeta meşru hale getirdi. ‘Kadın ve Erkek eşit değildir’ denildi, Kadınların türlü türlü gerekçelerle hayatlarına müdahale edildi. İktidarın uyguladığı politikaların aksine ‘Kutsal Aile birliği’ kadınların mezarı haline geldi.
Şimdide henüz 1 Ekim’de açılan Meclisin ilk gündemlerinde 6284 Sayılı Şiddete Karşı Kadını Koruma Kanunun, Nafaka Hakkının ortadan kaldırılması ve yeni bir Af yasası ile Çocuk istismarcılarının sokaklara salınması için yeni hazırlıklar yapılıyor.
Bu anlamda kaldırılmaya çalışılan bu yasalara sahip çıkacağımızı mahallemizde ev ev sokak sokak şiddete karşı mücadelemizi yükselteceğimizi de duyurmak istiyoruz. Ve Buradan sizleri de erkek şiddetine dur demek için yürüteceğimiz mücadeleye, dayanışma ağlarımızı birlikte örmeye çağırıyoruz.
Son olarak yine diyoruz ki Fatma Şengül’ün katili iyi hal indirimi almasın, kravatını takıp mahkeme de ama ’ile başlayan bahanelerini sıralamasın diye bu davanın takipçisi olacağız.
28 Ekim’de saat 09.00 da Kartal adliyesinde Fatma Şengül’ün sesi olacağız ve kadın dayanışmasının gücüyle erkek adalet değil gerçek adalet yerini bulacak. Bir kişi daha eksilmeyeceğiz.

Fatma Şengül'ün kızı Açelya Şengül de Pazartesi günü görülecek dava için dayanışma çağrısı yaparken kadın cinayetlerine ve davalardaki adaletsizliklere karşı da birlik olma vurgusu yaptı.

İlgili haberler
Öldürülen Fatma Şengül’ün çocukları: ‘Bizi yalnız...

İşyerinde tartıştığı Zeynel Akbaş tarafından evinin önünde öldürülen Fatma Şengül’ün kızı Ekmek ve G...

‘Katledilen Fatma Şengül’ün adı yaşasın’

İşe giderken bir erkek tarafından katledilen Fatma Şengül’ün adını yaşatmak için kızı Açelya Şengül,...

Fatma Şengül’ün sesi olalım

Evinin önünde öldürülen Fatma Şengül’ün kızından çağrı var: ‘Kadın katliamlarına sessiz kaldığımız h...