‘Kadınlar Buca Sığınmaevine alınmadı’ iddiası
İzmir’de Buca Kadın Sığınmaevinde kalan bir kadının izinsiz çıktığı gerekçesiyle sığınmaevine alınmadığı iddia edildi.

İzmir Buca Kadın Sığınmaevinde kalan kadınlarından birinin sığınmaevinden izinli olarak annesinin yanına gidip döndüğü zaman sığınmaevinden izinsiz çıkış yaptığı gerekçe gösterilerek içeri almadığı iddia edildi. Diğer kadınlar ise arkadaşlarının içeri alınmamasına karşı kurum yönetimine tepki gösterirken yönetimin kadınları sokağa atmakla tehdit ettiği iddia edildi. İzinsiz çıktığı için sığınmaevine alınmayan kadın geceyi sokakta geçirirken başka iki kadın ve bir çocuk ise sığınma evine alınmayan kadına destek olmak için geceyi birlikte sokakta geçirdi.

Durumla ilgili karakola şikayet için giden kadınlara polis memuru “Sizin haberiniz geldi, benim elimden bir şey gelmez, sabaha kadar burada bekleyebilirsiniz” dediği iddia edilirken, kadınlar karakol ortamında kalamayınca Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi kantininde bekleyeme başladı. Katinde bir şey almadan oturmalarına izin verilmeyen kadınlar geceyi sokakta geçirdi.

BUCA KAYMAKAMI FAİK ARICAN: BİLGİ VEREMEM

İddialar üzerine aradığımız Buca Kaymakamı Faik Arıcan “Konuyu biliyorum Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü takip ediyor, ben bilgi veremem” derken, İl Müdürlüğünden bir yetkiliye ise ulaşılamadı. Valiliğe dilekçe veren kadınlardan birinin 19 yaşında hamile bir kadın olduğu belirtilirken, onun da geç kaldığı gerekçesiyle kuruma alınmadığı ve arkadaşlarının kadından haber alamadıkları söylendi.

Sığınmaevinde ayrıca yemeklerden dolayı sıkıntıda yaşayan kadınlar, yetersiz ve kötü yemeklerin çıktığını, hamile kadınlara temizlik yaptırıldığını söyledi. Kadınlara “Çocuklar yaramazlık yaparlarsa üç ihtardan sonra kapı önüne koyarız” tehditleri de yapıldı iddialar arasında.

İlgili haberler
GÜNÜN ADALETSİZLİĞİ: Sığınmaevindeki kadınlar oy k...

Kadınları şiddetten koruyabilmek önemli bir dayanak olan sığınmaevlerinde kadınlara oy kullandırmama...

Adana’da bir ‘Kadın Sığınağı’

Herkesin sığınmaevinden haberdar olduğu sığınamayan kadınların hikayesi Kadın Sığınağı.

Şiddete uğrayan kadının sığınacak yeri yok

Kadına yönelik şiddetle mücadelenin önemli mekanizmalarından sığınmaevleri sorunu Meclis gündeminde.