‘Gülistan nerede’ diye sormaya devam edeceğiz
Günlerdir haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku ile hakkında basın açıklaması yapan Ankara Kadın Platformu “Gülistan bulunana ve durum aydınlatılana kadar peşini bırakmayacağız” dedi.

Ankara Kadın Platformu, Dersim’de kaybolan Gülistan Doku’nun akıbetinin bir an önce aydınlatılması için basın açıklaması yaptı. Mülkiyeliler Birliği’nde düzenlenen açıklamada konuşan Dilek Yıldız, Dersim’in herkesin birbirini tanıdığı ve sürekli polis gözetiminde küçük bir kent olduğunu ancak Gülistan Doku’dan günlerdir haber alınamadığını belirterek şöyle konuştu: “Dolayısıyla biz bu olayın örtbas edilmeye çalışıldığını, Gülistan’ın bulunması için ciddi bir çalışma yürütülmediği kanısındayız. Özellikle birinci fail niteliğinde olan şahsın durumu ile ilgili olarak açık ve net bir şekilde kamuoyu bilgilendirilmedi. Önce bu kişinin yurt dışına çıktığı, sonra da gözetim altında olduğu söylendi. Peki, gözetim altında olan kişinin ifadeleri neden kamuoyuyla paylaşılmıyor? Bu gizem neden” diye sordu.

Kadınlara yönelik taciz, tecavüz ve ölümün olağanlaştırılmaya çalışıldığını ifade eden Yıldız, Gülistan Doku’nun kayıp olması hakkında kamuoyunun yeterince bilgilendirilmediğini ama kadın örgütleri olarak bu işin takipçisi olacaklarını dile getirdi. Kadın ve çocuklara yönelik istismar ve şiddetin iktidarın politikalarından bağımsız olmadığına dikkat çeken Yıldız, geçtiğimiz aylarda Munzur Üniversitesi’nde Bilgi İşlem Daire Başkanı’nın öğrencileri taciz ettiği ve para karşılığında ilişkiye zorladığına dair bilgiler kamuoyuna yansıdığını ama ciddi bir soruşturma yürütülmediğini de kaydetti.

Kadına yönelik şiddet ve istismar davalarında adeta “Siz yapın nasıl olsa size ceza verecek kimse yok” denildiğini belirten Yıldız, “Kadınlar ve gençler olarak bu özel sistematik politika karşısında çok daha güçlü bir duruş sergilemek gerekiyor. Bu rejimin ana hedeflerinden biri kadınlar ve çocuklardır. Ankara Kadın Platformu olarak erkek egemen sisteme ve politikalarına karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Gülistan bulunana ve durum aydınlatılana kadar peşini bırakmayacağız. ‘Gülistan nerede’ sorusunu sormaya devam edeceğiz” dedi.

İlgili haberler
Gülistan Doku’dan 8 gündür haber alınamıyor

Dersim'de kendisinden 8 gündür haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku’nun arkadaşları e...

‘Gülistan kaybolmadan önce Abarakov tarafından dar...

Dersim'de günlerdir haber alınamayan Gülistan Doku için çalışmalar sürdürülüyor. Kendisi ile son gör...

Gülistan’ın intihar mektubu iddiası yalanlandı: Bi...

‘Gülistan Doku’nun intihar mektubu bulundu’ iddiasına ilişkin konuşan ailesi ve arkadaşı, mektubun b...