Evli bir erkeğin evlilik dayatmasını reddeden 16 yaşındaki E.K. yaşam savaşı veriyor
15 yaşındaki E.K., evlilik dayatmasını kabul etmediği akrabası Aslan Karakaş tarafından vuruldu. E. 16 yaşına hastane yoğun bakımında girerken, anne Nurcan Karakaş adalet istedi.

Evlilik dayatmasını kabul etmeyerek istismarına maruz kaldığı akrabası Aslan Karakaş tarafından silahla öldürülmeye çalışılan 15 yaşındaki E.K., tedavi gördüğü Dicle Üniversitesi Hastanesinde 16’sına girdi. Mezopotamya Ajansından Eylem Akdağ’ın haberine göre, Bismil ilçesinde ikamet eden Karakaş, 14 yaşından bu yana zanlının tehdit, taciz ve ısrarlı takibine maruz kaldı. E., 4 Şubat'ta akrabası Aslan Karakaş tarafından öldürülmek istendi.

ZANLI HÂLÂ YAKALANMADI

Boyundan aşağısı felç olan E.’nin Dicle Üniversitesi Hastanesinin yoğun bakım ünitesinde hayati tehlikesi sürerken, zanlı Karakaş ise hâlâ yakalanmadı. Her gün kızı için Bismil ilçesinden Diyarbakır merkeze gelen ve kimi zaman hastanenin camisinde kalan anne Nurcan Karakaş, yaşananlara isyan etti. “Kızım ölsün istemiyorum. Sadece adalet istiyorum” diyen anne Karakaş, failin bir an önce gözaltına alınmasını isterken, kadın haklarını koruma altına alınan İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine de tepki gösterdi.

2 YIL BOYUNCA TEHDİT VE TACİZ ETTİ

Henüz 14 yaşındayken kızının bu tehditlere maruz kaldığını belirten Karakaş, kızıyla birlikte yaşadıklarını şu şekilde anlattı: “Evli ve 7 çocuk babası Aslan Karakaş, kızımla evlenmek istediğini söylüyor ve sürekli onu tehdit ediyordu. Kızım henüz 14 yaşındaydı, okula gidiyordu, her seferinde onu reddetti fakat o tehditlerine devam etti. Kızım da onun yüzünden okulunu bıraktı. Bırakmadılar kızım okusun, hayatını mahvettiler. Balkona bile çıkamıyordu.”

ZANLI TEK BAŞINA DEĞİL
Yaşananlardan dolayı hızı ile birlikte ilçeyi terk etmek isteyen Karakaş, “Fakat bu sefer de başka bir erkek baskısıyla karşı karşıya kaldım. Üvey oğullarım hem köyden gitmemize hem de faili şikâyet etmemize izin vermedi. ‘Köyden çıkarsanız sizi öldürürüm’ diyorlardı. Köydeki herkesin bu yaşanılanlarda parmağı var” şeklinde konuştu.
E.K.’NİN DURUMU KRİTİK

Kızının yaklaşık iki buçuk aydır hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi gördüğünü belirten Karakaş, “Kızımın durumu kritik, boydan aşağısı felç. Şu anda da enfeksiyon kaptı ve durumu daha da kötü oldu. Kızımı o halde görünce perişan oluyorum. Cihaza bağlı yaşıyor. ‘Sakat kalacağım’ diye üzülüyor. Hayatımızı mahvettiler, kızım hastanede bende hastane köşelerinde perişan olduk” diye konuştu.

SÖZLEŞME KALDIRILMASIN

Bu kadar kadın kırımı yaşanırken İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesine tepki gösteren Karakaş, şöyle devam etti: “Biz kadınlar her gün katledilirken, hastane köşelerinde beklerken, failler serbest bırakılıyor, başka kadınları hedef alıyor. Devlet yeterli cezayı vereceği yerde sözleşmeden çekiliyor. Böyle bir şey olamaz. Failler istediği gibi dışarıda dolaşırken biz de bu perişan haldeyiz. Kaldırılmasın, biz kaldırılmasından değil uygulanmasından yanayız, bütün failler yakalansın ve gerekli cezalar verilsin. Kızım gibi yüzlerce kadın var. Benim ciğerim yandı başka annelerin ciğeri yanmasın.”

HASTANEDE 16’SINA BASTI
Kızını bu hale getiren erkekten ve ona yardımcı olanlardan şikayetçi olduğunu vurgulayan Karakaş, “Ben adalet istiyorum, başka bir şey değil. Failin ömür boyu ceza almasını istiyorum. Kızım daha dün hastanede 16 yaşına bastı. Kızımın iyileşmesini istiyorum. Sesimiz duyulsun istiyorum. Hani adalet, 2 buçuk ay oldu, neden yakalanmadı?” diye belirtti.

Fotoğraf: MA

İlgili haberler
Çocuk istismarında odak ceza değil ‘önlem’ olmalı

Çocuk istismarı davalarına da bakan Hakim Murat Aydın anlatıyor: ‘Sadece yasalarla meseleyi çözemeyi...

‘Çocuk Susar, Sen Susma’ sloganı neden doğru bir s...

Çocuk istismarı oldukça kritik bir konu, çok yönlü özel bir mesele. Bu nedenle bu konuda eylemlerimi...

Çocukların anlatımları istismarı kanıtlarken savcı...

Adana’da 5 ve 11 yaşlarındaki kız çocuklarının 17 yaşındaki kuzenleri E.A. tarafından istismara maru...