Evlerinde kedi besleyen ve sahiplendiren kadınlar komşuları tarafından darp edildi
Hayvan katliamını öngören yasa görüşülürken kadınlar, hayvanlara karşı örgütlenen şiddetin kadınları da hedef alacağını vurguluyordu. İstanbul'da 2 kız kardeş kedi besledikleri için şiddete uğradı.

Sokak hayvanlarının katlini öngören ‘Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ görüşmeleri Mecliste sürüyor. Görüşmeler sürerken kadınlar da ülkenin dört bir yanında katliama karşı ortak yaşamı savunmak için sokaklara dökülüyor, hayvanlara karşı örgütlenen bu şiddetin toplumun tümünü ve nihayetinde kadınları da hedef alacağını vurguluyor. Keza henüz yasa geçmemiş olsa bile yasanın ve hayvanlara karşı örgütlenen şiddetin etkileri kendini gösteriyor.

KADINLARI DARP ETTİLER, SERBEST KALDILAR

Hürriyet’in aktardığına göre İstanbul Küçükçekmece’de yaşayan Nilgün ve Nilüfer Tanca isimli iki kız kardeş, yaralı kedileri tedavi edip sahiplendirdiği için komşuları tarafından darp edildi. Tanca kardeşlerin kapı komşuları olan Yavuz H. ve oğlu Berkay H., kedilerin beslenmesini istemedikleri gerekçesiyle kardeşlerle tartışmaya başladılar, ardından kadınları darp ettiler.

İhbar üzerine Yavuz ve Berkay H. gözaltına alındı, Tanca Kardeşler ise hastaneye kaldırıldı. Ardından Yavuz ve Berkay H. savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

ÖLÜMLE TEHDİT EDİLİYORLAR

Nilgün Tanca’nın darp sonrası görme kaybı yaşadığı bildirildi. Kadınlar darp raporu alarak komşularından şikayetçi oldu. Nilüfer Tanca hâlâ ölümle tehdit edildiklerini ifade ederken şunları ifade etti: “Yani, ne olur adalet istiyoruz. Sadece suçumuz hayvan sevmek, başka hiçbir şey yapmak değil. Hiç kimseyi rahatsız etmeden bu masum canlara bahçemizin köşesinde bakıyoruz.”

Fotoğraf: Eylem Nazlıer/ Evrensel

İlgili haberler
Hayvansever kadına saldıran sanık indirim aldı, ce...

Sokak hayvanlarını besleyen Aysun Bekar’a saldırmaktan 5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan sanık...

‘Bu ülkede kadın, hayvan, çocuk, yeşil olmayacaksı...

Çankaya’da dört kadın, sokak hayvanlarına bakmak için dişini tırnağına takmış mücadele ediyor. Çevre...

Hayvan hakları korunsun

Yapılan araştırmalar hayvan sevgisi ile büyüyen çocukların daha sakin, şiddete daha az meyilli, daha...