Yargıtay, boşanmada şiddeti ve sosyal medya paylaşımlarını eşit kusurlu buldu
Yargıtay, boşanma davasında eşine fiziksel şiddet uygulayan erkek ile sosyal medyada paylaşımlar yapan kadını eşit kusurlu buldu.

Yargıtay 2’nci Hukuk Dairesi, boşanma davasında, eşine fiziksel şiddet uygulayan erkek ile sosyal medyada paylaşımlar yapan kadını eşit kusurlu buldu.

Dairenin kararına göre, Sivas'ta yaşayan bir kadın, evli olduğu erkeğin kendisine sürekli hakaret ettiğini, gurur ve onur kırıcı eylemlerde bulunduğunu, fiziksel şiddet uyguladığını, sokak ortasında öldüresiye dövdüğünü, araba ile çarpmaya ve ezmeye çalıştığını söyleyerek boşanma davası açtı, tazminat talebinde bulundu.

Erkek ise kadının sosyal medyada oynadığı videoları yüklediğini, bu paylaşımlara cinsel içerikli yorumlar yapıldığını iddia ederek, boşanmalarına karar verilmesini ve kendisine tazminat ödenmesini istedi.

Boşanma davasına bakan Sivas 2’nci Aile Mahkemesi, kadına hakaret eden, fiziksel şiddet uygulayan erkek ile sosyal medya platformunda videolar paylaşan kadını eşit kusurlu saydı. Tarafların boşanmalarına karar veren yerel mahkeme, karşılıklı tazminat taleplerini de reddetti.

İstinaf başvuruları Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi 2’nci Hukuk Dairesi tarafından reddedilen taraflar, yerel mahkeme kararını temyiz etti.

Dosyayı inceleyen Yargıtay 2’nci Hukuk Dairesi, yerel mahkeme kararını onadı.

Dairenin oy birliğiyle aldığı kararda, temyiz dilekçesinde ileri sürülen nedenlerin kararın bozulmasını gerektirecek nitelikte görülmediği ifade edilerek, 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nun 370. maddesi gereği hükmün onandığı belirtildi. 

Fotoğraf: Ekmek ve Gül