23 Ocak'ta ölümle tehdit edilen kadın, 5 gün sonra katledildi
Boşanma aşamasında olduğu kadını silahla tehdit eden Tarık Kanyılmaz o gün tutuklanmadı. Bahar Kanyılmaz Tarık Kanyılmaz tarafından tehdit edildikten 5 gün sonra öldürüldü.

3 yıl önce 28 yaşındaki Tarık Kanyılmaz ile evlenen 22 yaşındaki Bahar Kanyılmaz gördüğü şiddet nedeniyle boşanmak istediği bahanesiyle 28 Ocak'ta öldürüldü. Hürriyet'ten Mesut Hasan Benli'nin haberine göre 23 Ocak’ta Bahar’ı silahla tehdit eden Tarık Kanyılmaz'a sadece uzaklaştırma kararı verilmişti.

2 kız çocuğu annesi Bahar Kanyılmaz şiddet gördüğü için birçok kez evini terk etmiş, birkaç kez de kadın sığınma evine başvurmuştu. Ancak genç kadın, çocuklarının yanında olmaması ve araya akrabaların girmesi üzerine ikna edilerek her seferinden eşinin yanına döndürüldü.

Şiddetin devam etmesi üzerine evi terk eden Bahar Kanyılmaz, Zonguldak Ereğli’deki ailesinin yanına dönüp boşanma kararı almıştı. 23 Ocak’ta çocukları alma gerekçesiyle Ereğli’ye giden Tarık Kanyılmaz birçok kişinin gözünün önünde Bahar’ın kafasına silah dayamış ve ölümle tehdit etmişti. Şikayet üzerine savcılık Tarık Kanyılmaz hakkında soruşturma başlatırken hakkında uzaklaştırma kararı verilmişti. Başlatılan soruşturma kapsamında herhangi bir gözaltı ya da tutuklama işlemi yapılmamıştı. 

UZAKLAŞTIRMA KARARINI ÇİĞNEDİ

Uzaklaştırma kararına rağmen Tarık Kanyılmaz, çocuklarını görmek ve Bahar ile konuşmak bahanesiyle 28 Ocak günü Ereğli’ye gitti. Bahar Kanyılmaz'ı boşanmaması için ikna etmeye çalışan Tarık Kanyılmaz, kadının şiddet nedeniyle boşanma kararından vazgeçmeyeceğini ifade etmesi üzerine silahla Bahar Kanyılmaz’ı katletti. Cinayet nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında şüpheli Tarık Kanyılmaz hakkında “eşi kasten öldürmek” ağırlaştırılmış müebbet talebiyle Karadeniz Ereğli Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Davanın ilk duruşması 19 Temmuz tarihinde görüldü.

Sanık Kanyılmaz, mahkemedeki savunmasında Bahar Kanyılmaz'ın psikolojik sorunları olduğunu, 6 kere evi terk ettiğini, bir kere kadın sığınmaevine gittiğini anlattı. Sanık, olay gününe ilişkin olarak da kadının kendisine hakaret ettiğini, çocuklarının ondan olmadığını söylediğini ileri sürerek “Ailesinin beni öldüreceğini söyledi, bunun üzerine silahımı çıkardım... Eşimi öldürmek istememiştim” dedi.

SIĞINMAEVİ BELGESİ İSTENDİ

Duruşmada ailenin avukatları, Bahar’ın kaldığı kadın sığınmaevlerine ilişkin kayıtlarının mahkemeye getirilmesini istedi. Bu talebi kabul eden mahkeme, Düzce ve Ereğli Kaymakamlıklarına müzekkere yazılarak “maktulenin kadın sığınmaevinde kalıp kalmadığı, kalmış ise ne kadar süre ile kaç kere kaldığına ilişkin kayıtların” gönderilmesine karar verdi. Mahkeme sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Kadını koruma kararının ihmali davasının gerekçesi...

Koruma kararına rağmen öldürülen Serpil Erfındık cinayetindeki ihmal nedeniyle kamu görevlilerine ve...

Yine gözaltına alındı, yine serbest kaldı, yine te...

Yaşadığı şiddete ve devletin duyarsızlığına isyan eden Arzu Maharramova’nın eski eşi Kenan Karakurt...

Öldüreceği saati bile söyledi ama devlet Sevilay’ı...

Kendisini tehdit ettiğine dair başvurduğu mahkemenin takipsizlik kararı verdiği eski eşi tarafından...