Hayvansever kadına saldıran sanık indirim aldı, cezasını taksitle ödeyecek
Sokak hayvanlarını besleyen Aysun Bekar’a saldırmaktan 5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan sanık ‘iyi hal’ ve ‘haksız tahrik’ indirimi aldı. 10 ay hapis cezası ise para cezasına çevrildi.

Eskişehir’de sokak hayvanlarını besleyen Aysun Bekar’a saldırıp çenesini kırdığı suçlamasıyla 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Sabih Bozok, “iyi hal” ve “haksız tahrik” indirimiyle 10 ay hapse çarptırıldı. Mahkeme hapis cezasını 6 bin lira para cezasına çevirip, 10 eşit taksitle ödenmesine hükmetti.

Eskişehir’de oturan 3 çocuk annesi Aysun Bekar, oğlu Arda (17) ve arkadaşı Beyza Yerlikaya (27) ile 2021 yılı haziran ayında sokak hayvanlarını beslemek için gittiği Odunpazarı ilçesinin kırsal Akpınar Mahallesi'nde, orada hayvanları beslemesini istemeyen Sabih Bozok’un saldırısına uğradı. Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan Bekar’ın çenesinde 2 kırık tespit edildi. Geçirdiği ameliyatın ardından çenesine platin takılan Aysun Bekar, tedavisinin ardından taburcu oldu. Sabih Bozok ise ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

5 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Eskişehir Cumhuriyet Savcılığınca hazırlanan iddianameyle Sabih Bozok hakkında, kasten yaralama ve tehdit suçlarından 1,5 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle 8’inci Asliye Ceza Mahkemesinde dava açıldı. İddianamede, Aysun Bekar’ın çenesindeki kırıklar nedeniyle verilecek cezanın da yarı oranında artırılması talep edildi.

10 AY CEZA ALDI

Davanın karar duruşmasına taraftar ve avukatları katıldı. Tutuksuz sanık Sabih Bozok, suçsuz olduğunu belirterek beraatini talep etti. Mahkeme, Sabih Bozok’a iyi hal ve haksız tahrik indirimiyle ‘kasten yaralama’ suçundan 10 ay hapis cezası verdi. Mahkeme hapis cezasını 6 bin lira para cezasına çevirip 10 eşit taksitle ödenmesine hükmetti. Mahkeme ayrıca sanık Bozok’a, Aysun Bekar’ın oğlu Arda’ya yönelik kasten yaralama suçundan ise 5 taksitle 1500 lira para cezası verdi. Sabih Bozok’un eşi Ayşegül Bozok ise ‘hakaret ve tehdit’ suçlarından beraat etti. 

Haber: DHA

Fotoğraf: MA


İlgili haberler
‘Bu ülkede kadın, hayvan, çocuk, yeşil olmayacaksı...

Çankaya’da dört kadın, sokak hayvanlarına bakmak için dişini tırnağına takmış mücadele ediyor. Çevre...

Bir kitap: Doğru Soruları Sorsaydık Hayvanlar Ne S...

‘Hayvanlar sanatçı bir ruha sahip mi? Hayvanlar başkaldırabilir mi? Hayvanlar kendilerini bizim onla...

GÜNÜN DAYANIŞMASI: Sokak yaşayan insanları ve hayv...

Köln’de yaşayan ve kendi de işsiz olan Ümmiye Keltepe, salgın döneminde sokakta yaşayanları da unutm...

GÜNÜN ÇAĞRISI: Kadın, çocuk, doğa ve hayvan katlia...

Kazdağları’ndaki doğa katliamına karşı direnen kadınlar katledilen Emine Bulut ve tüm kadın cinayetl...

GÜNÜN GÜZELLERİ: Hayvan böyle sevilir

Hayvanlara yapılan işkence görüntülerinden sonra kadınların sevgisi ve tatlışlığı bir şey anlatıyord...

GÜNÜN GÜZEL HAREKETİ: Sokak hayvanları için sokakt...

Kemanının tellerine sokak hayvanları için basan 12 yaşındaki Tuana, sokak müziği yaparak kazandığı p...