‘Evlerimizden çıkmak için bir adım’
Kadınların var olduğu her alanda yan yana geliyor, sorunlarını taleplerini ve mücadelenin önemini konuşuyor. Bazen kahvaltıda, bazen şenlikte bazen irili ufaklı toplantıda...

Kocaeli Derince’de Esentepe Mahallesinde kadınlar kahvaltıda buluştu. Emek Partisinin çağrısıyla 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü konuşmak üzere Vartolular Derneğinde kahvaltı organize eden kadınlar, sorunlarını tartıştı.

Kahvaltı, 8 Mart’ın tarihini ve günümüzdeki tartışmalara ışık tutan bir sinevizyon ile başladı. Sinevizyonun ardından sohbet eden kadınlar, yaşamlarından da söz etti. Geçmişe göre bugün mücadele etmenin daha zor olduğunu söyleyen Şeker adlı bir kadın, artık ülkede insanların sokağa çıkmaya korkar olduğundan bahsetti. Mahallede uzun yıllardır oturan Sevda adlı bir başka kadın ise söze girerek, “Bugün kadınlar için yaşam zor, çocuklarımız için daha da zor. O yüzden hem kadınların, hem de çocukların bilinçlenmesine önem vermeliyiz” diyerek daha çok panel ve eğitimler düzenlenmesini önerdi.

Emek Partili Kadınlar adına söz alan Ebru Yiğit ise, kahvaltıda buluşmanın kadınlar için bir adım olduğunu söyleyerek, “Ülkemizde bir babanın çocuğuna şehvet duyması, asansörde dahi kadın ve erkeğin yan yana durmaması meşrulaştırılmak isteniyor. Kadınlar evlerin içine itilerek sadece annelik ve ev işlerini yapan bireylere dönüştürülmek istenirken bugün bu kahvaltı vesilesiyle yan yana gelmek, evlerimizden çıkmak için bir adım olsun” dedi.

‘DAHA FAZLA KADINA ULAŞMALIYIZ’
Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği adına konuşan Fatma Şahin ise, derneğe birçok kadının geldiğini belirterek, “Her kadının dertleri var. Şiddete, tacize, tecavüze maruz kalıyorlar. Biz sadece bir kısmını öğrenebiliyoruz” dedi. Tüm bunların açığa çıkması ve önüne geçilmesi için daha fazla kadına ulaşılması gerekliliğinden bahseden Şahin, “Derneğimiz, Cinsel İstismar Yasa Tasarısı için kurulan komisyona gönderilmek üzere imza kampanyası başlattı. Bunu her kadına ulaştırmalıyız” diye konuştu.

Kadınlar imza kampanyası için ilk elden gönüllü olurken, etkinlikte cinsel istismara dair bir panel yapma kararı da alındı.

İlgili haberler
Kocaelili kadınlardan çağrı

Kocaelili kadınlar, illerindeki tüm kadınları, meclis’e sunulan Nüfus Hizmetleri Kanun Tasarısını ko...

Kocaeli’de kadınlar kanserde erken teşhisin önemin...

Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneğinde Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezinin (KE...

Kocaeli’de gündem şiddet, çözüm dayanışma!

Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği etkinliklerine devam ediyor. Son seminer, en büyük dert...