Ev hapsi istismar sanıkları için ceza mı ödül mü?
6 yaşındaki torununu istismar eden dede ev hapsi talebinde bulundu. Bu olay Adana’da apartman görevlisinin kızını taciz eden apartman yöneticisinin aynı apartmana ev hapsine gönderilmesini hatırlattı.

Bianet’ten Zenyep Yüncüler’in haberine göre; 6 yaşındaki torununu istismar eden 72 yaşındaki sanık M. A. B. ailenin şikayeti üzerine tutuklandı. Şu an Buca Cezaevinde olan M. A. B. ev hapsi talebinde bulundu, istismar davası 22 Mayıs’ta İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek. Sanık ile istismar ettiği torunu aynı apartmanda oturuyor. Ev hapsi talebine tepki gösteren çocuğun anne ise endişeli.

Torununu istismar eden dedenin ev hapsi talebi geçtiğimiz yıl Adana’da yaşanan istismar olayını hatırlattı. Güzelyalı Mahallesinde 20 yıldır aynı binada apartman görevlisi olarak çalışan ailenin 15 yaşındaki kızına 4 yıl boyunca tacizde bulunan apartman yöneticisine de aynı apartmanda ev hapsi verilmişti. Tacize uğrayan çocuğun ailesinin şikayeti sonucu gözaltına alınan, 26 Temmuz 2017 günü “ev hapsi” kararıyla serbest bırakılan sanık; 1 Ağustos’ta itiraz üzerine tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Çocuğun ailesi ise zanlının apartmanda yaşayan ailesi ve yeni apartman yöneticileri tarafından işten atılmakla tehdit edilmiş 15 Ağustos günü akşam saatlerinde zanlı, “ev hapsi” kararıyla yine serbest bırakılmıştı; üstelik, tacize uğrayan çocuk hakkında koruma kararı varken.

APARTMAN YÖNETİCİSİ C. S’NİN YARGILANDIĞI DAVANIN DURUŞMASI YARIN
Apartman görevlisinin kızını taciz eden apartman yöneticisinin duruşması yarın Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek. Ekmek ve Gül’e konuşan tacize uğrayan çocuğun Avukatı Sevil Aracı Bek, “6 yaşındaki torununa cinsel istismarda bulunan 72 yaşındaki M. A. B’nin ev hapsi talebini haberlerden okuduk. Bu haber Adana’da görülen ve yarın da duruşması olacak olan A.Y dosyasını hatırlattı. Bu dosyada da benzer şekilde sanık hakkında ev hapsi kararı verilmişti ve halen bu karar uygulanmaya devam ediyor. İlkin sanık, mağdur ile birlikte oturduğu aynı apartmanda bu ev hapsi kararına tabi tutuluyordu. Daha sonra ev hapsi başka bir yere taşındı. Ancak uzunca bir süre aynı apartmanda uygulanan ev hapsi kararı sonucunda mağdur epeyce yıpranmıştı. Zira her gün kendisine tacizde bulunan kişi ile aynı çatı altında bulunduğunu bilmek psikolojik olarak mağduru çok fazla olumsuz etkiliyordu” dedi.

Ev hapsi kararının sanığa bir ceza değil ödül olduğu değerlendirmesini yapan Bek şöyle devam etti: “Özellikle küçük yaştaki çocuklara yönelik bu tür istismar olaylarında hem sanığın tutuklu yargılanması, hem de ağır cezalarla cezalandırılması önemlidir. Zira bu suçlar mağduru çok yaralayan, etkilerinin belki de ömür boyu üzerinde taşınacağı suçlar. Böylesi ağır sonuçları olanların bir süre ev hapsinde tutulup salıverilmesi asla hakkaniyetli bir durum değildir. Biz de yarın görülecek duruşmada yeniden sanığın tutuklanmasını talep edeceğiz.”

İlgili haberler
8 maddede çocuk istismarıyla ilgili doğru bildiğin...

Çocuk istismarı haberleri her geçen gün artıyor, ailelerin tedirginliği de öyle. Peki çocuk istismar...

Başka şansımız var mı?

Suçluyla mağduru aynı binaya koyan zihniyete karşı mücadeleden başka şansımız var mı diye soruyor Av...

Tacize uğrayan çocuğun ailesine “burada çalışamazs...

Adana’da apartman görevlisi bir ailenin kızı apartman yöneticisi tarafından 4 yıl boyunca tacize uğr...

Tacizciye, taciz ettiği çocukla aynı apartmanda ‘e...

Adana’da apartman görevlisinin 15 yaşındaki kızını taciz eden yönetici önce tutuklandı, sonra ev hap...

Adalet bunun neresinde?

Kız çocuğu 4 yıl boyunca apartman yöneticisinin tacizine uğradı, tacizci tutukladı. Sonrasında aile...

Apartman yöneticisinin tacizine uğrayan A.Y: Artık...

HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş ve Adana Kadın Platformu üyesi kadınlar Apartman yöneticisinin t...