Eskişehir Valiliği, ‘Onur Haftası’ etkinliklerini 1 ay süreyle yasakladı
Eskişehir Valiliği ‘genel asayişin sağlanması’ için LGBTİ'lerin yürüyüş, oturma eylemi, stant ve çadır kurma gibi kamuya açık alanlarda etkinlik yapmasını 30 gün yasakladı.

Eskişehir Valiliği, "Onur Haftası"na ilişkin bütün etkinliklerin 1 ay süreyle yasakladığını açıkladı. Açıklamada, yasaklama kararının sadece "LGBTİ dernekleri ve benzeri oluşumların" etkinliğine yönelik olduğunun altını çizdi. 

Valilik açıklamasında, genel asayişin sağlanması için yürüyüş, oturma eylemi, stant ve çadır kurma gibi kamuya açık alanlarda etkinlerin 30 gün yasaklandığı belirti: "İlimiz genelinde (Jandarma Sorumluluk Bölgeleri Dahil Olmak Üzere) LGBTİ dernekleri, benzeri oluşumlar ve gruplar ile bu grupların yapmış olduğu eylemleri desteklemek amacıyla İlimizde kamuya açık alanlarda yapılması düşünülen her türlü etkinlik toplanma ve toplanma teşebbüsünde bulunma, basın açıklaması, yürüyüş, oturma eylemi, stant/çadır kurma, bildiri dağıtma, afiş/pankart asma, protesto eylemi, şenlik, festival ve benzeri etkinlikler, Eskişehir Valiliğinin 14.06.2023 tarih ve 232 sayılı kararı ile 15.06.2023 tarihi saat 00.01 ile 14.07.2023 tarihi saat: 00.00'a kadar (30) gün süreyle yasaklanmıştır."

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
ÇEDES Protokolüne eğitim sendikalarından dava

Eğitim Sen, "manevi danışman" adı altında okullara imam ve vaiz görevlendirilmesine ilişkin protokol...

Melike Şahin ve Mabel Matiz ödülünü ödülünü kadınl...

Dün düzenlenen Elle Style Awards Ödülleri‘nde ‘Yılın Stil Sahibi Müzisyeni’ ödülünü alan Melike Şahi...

GÜNÜN ŞARKISI: Melike Şahin’den Firuze

Bursa Büyükşehir Belediyesi Melike Şahin’in koşerini iptal etti. O zaman biz de günümüzü güzelleştir...