Erdoğan istese de istemese de kadınlar itiraz etmeye devam ediyor!
Denizli’de Kadınlar, müftülere nikah yetkisi öngören yasa tasarısını protesto etti. Kadınlar, “Hayatlarımızı belirleyecek yasaların bize sorulmadan yapılmasına itirazımız var” dedi.

Denizli’de Kadınlar, müftülere nikah yetkisi veren Nüfus Hizmetleri Kanun Tasarısının iptal edilmesi için basın açıklaması gerçekleştirdi. “Müftü Nikah Kıyamaz” “Kadın Düşmanı Yasa Sizin Sokaklar Bizim” yazılı dövizlerle, slogan ve alkışlarla yasa tasarısını protesto ettiler.

Kitle adına basın açıklamasını okuyan Arzu Ekşi “Hükümet, müftülere nikah yetkisiyle medeni haklar açısından yapılacak bütüncül değişiklikler için önemli bir zemin kazanmak istiyor. Boşanmaların Önlenmesi Komisyonu raporuyla kadınları şiddet dolu bir yaşamın içine devlet zoruyla zincirlemek için zaten fiili olarak hayata geçirdiği pek çok uygulamayı sistemli hale getirmeye çalışıyor” dedi.

TEK ADAM’IN KADINLARA YARATTIĞI KOŞULLAR
Kadınların temel haklarına yönelik bu fütursuz gasp girişimlerinin ancak böyle bir memleket ortamında bu kadar rahatlıkla gerçekleşeceğinin altını çizen Ekşi, tek adam tek parti rejiminin yaratılması koşullarıyla, kadın haklarının sıfırlandığı koşulların aynı koşullar olduğunu belirtti.
Ekşi, “OHAL koşullarına rağmen sözlerini sokakta ve hatta meclis önünde söyleme gayreti gösteren kadınların varlığını görmezden gelerek bildiğini okuyan meclisin, kadınlar açısından meşruiyeti,kadınlara sürekli şiddet uygulayıp, zoraki birlikteliğe mahkum etmeye çalışıp, kadın boşanmak istediğinde de öldüren kocaya duyulacak sevgi kadardır” dedi.

‘BİZE SORULMADAN YAPILAN YASALARA İTİRAZIMIZ VAR’
Bu tasarılar toplumun yarısını oluşturan kadınları doğru ve eksiksiz bilgilendirerek, kadınların yararı için çalışan kadın örgütlerini sürece dahil ederek, kadınlarla birlikte tartışarak hazırlanması gerektiği vurgulandı. Tasarılar böyle hazırlanmadığı sürece kadınların ihtiyaçlarına karşılık gelmeyeceği hatta kadınları eşitsiz, güvensiz ve güvencesiz hale getireceği eklendi.
Ekşi, “Bu durumun sonuçlarına katlanacak olanların yine kim olursak olalım veya nasıl hayatlar yaşarsak yaşayalım, biz kadınlar olacağız. Hayatlarımızı belirleyecek yasaların bize sorulmadan yapılmasına itirazımız var. Eşit ve özgür bir hayat için bu yasalar böyle geçmez!” dedi.

İlgili haberler
5 Maddede Müftülere Nikâh yetkisine neden ‘hayır’...

Meclis’e sunulan Nüfus Hizmetleri Kanun Tasarısı kadınların medeni haklarının tırpanlanmasının önünü...

Kadınlar direnmeye devam ediyor: Müftü resmi nikah...

Kadınlar, müftülere nikah yetkisinin verilmesi tasarısının komisyonda kabul edilmesini tepki gösterd...

Erdoğan’ın sözlerine kadınlar tepkili: Bu zihniyet...

Müftülere nikah yetkisi veren yasa tasarısına ilişkin Erdoğan’ın “İsteseniz de istemeseniz de Meclis...