EMEP: Türkiye’nin dört bir yanında sokaklarda buluşalım, vazgeçmediğimizi gösterelim
Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan yaptığı açıklamayla, bugün kadınları sokaklarda olmaya, İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeyeceklerini haykırmaya çağırdı.

Türkiye'nin, ilk imzacısı olmakla övündüğü İstanbul Sözleşmesi’nden bir gece yarısı ilan edilen Cumhurbaşkanı Kararı ile çekilmesi için verilen süre bugün doldu. 1 Temmuz itibarıyla İstanbul Sözleşmesi yürürlükten kalkacak, ancak kadınlar da bugün alanlara çıkarak Sözleşme’den vazgeçmeyeceklerini haykıracak.

Emek Partisi de Sözleşme’nin yürürlükten kaldırılmasına ilişkin bir açıklama yaptı. Emek Partisi (EMEP) Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan imzasıyla yapılan açıklamada kadınların haklarından da da hayatlarından da İstanbul Sözleşmesi’nden de vazgeçmeyeceğine vurgu yapıldı. Açıklamada, “Bugün Türkiye’nin dört bir yanında; sokaklarda buluşalım, vazgeçmediğimizi gösterelim!” çağrısı da yer aldı. Açıklama şöyle:

‘KABUL ETMİYORUZ’

“Haklarımızı gasp etmenin, hayatlarımıza kast etmenin yolunu açmak; şiddeti, eşitsizliği yasal hale getirmek istiyorlar. Cinsel istismar faillerini koruyan, kollayan, aklayan işleyişi “yasalaştırmak” istiyorlar. Kadınların şiddetsiz ve eşit bir yaşam taleplerinin, yaşamak istiyoruz haykırışlarının karşısına bir gece yarısı tek adamın kararı ile çıkıyorlar. Kabul etmiyoruz! Bir tek hayatımız var; yalanla, şiddetle, baskı ile değil; umutla neşe ile yaşamak istiyoruz. Çocuklar kağıtlara cinsel istismarı değil hayallerini çizsin, güvenle ve sağlıklı büyüsün istiyoruz. İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasını değil; sözleşmesinin uygulanmasını istiyoruz.

‘VAZGEÇMİYORUZ’

Vazgeçmiyoruz! Elmalı Davası gibi davalar olmasın diye Onlarca koruma kararına rağmen kadınlar sokak ortasında öldürülmesin diye her türlü hakkımızı gasp etmenin önü açılmasın diye İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz. Çocuklara, kadınlara yönelik şiddete karşı önleyici yasaların tek bir gecede tek bir adamın kararıyla kaldırılmasına karşı susmuyoruz. Haklarımızdan da hayatlarımızdan da İstanbul Sözleşmesi’nden de vazgeçmiyoruz! Bugün Türkiye’nin dört bir yanında; sokaklarda buluşalım, vazgeçmediğimizi gösterelim!” 

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
EMEP: Mücadeleyle kazanıldı, mücadeleyle uygulatıl...

EMEP Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan kadınları 19 Haziran İstanbul Sözleşmesi mitingine katılm...

EMEP İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros: Hayatımız...

Hayatımız, haklarımız ve İstanbul Sözleşemesi’nden Vazgeçmiyoruz, diyen kadınlar 19 Haziran’da ve 1...

EMEP: İstanbul Sözleşmesi’nden Vazgeçmiyoruz!

Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararına EMEP Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan yayı...