Elazığ KESK Şubeler Platformu: İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmeyeceğiz
Elazığ KESK Şubeler Platformu, Cumhurbaşkanının İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararı ile ilgili bir basın açıklaması yaparak kadınların haklarından ve hayatlarından vazgeçmeyeceklerini söyledi.

Elazığ KESK Şubeler Platformu, Cumhurbaşkanının İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararı ile ilgili bir basın açıklaması yaparak kadınların haklarından ve hayatlarından vazgeçmeyeceklerini söyledi. SES Şube Başkanı Fulya Yegin’in yapığı açıklamada, “Kadına yönelik her türlü şiddetin önlenmesi ve şiddete uğrayanın korunması, şiddet uygulayanın uzaklaştırılması ve cezalandırılması sorumluluklarını devlete yükleyen sözleşmenin iktidarın hedefinde olduğunu biliyorduk. Nicedir 'Halk istiyorsa sözleşmeden çekiliriz' diyen iktidara karşı halkın yarısı olan biz kadınlar aslında çok net cevaplar verdik. 'İstanbul Sözleşmesi Yaşatır' dedik. 'İstanbul Sözleşmesini uygula' dedik. 'Haklarımızdan ve hayatlarımızdan vazgeçmiyoruz' dedik. Sanki aylardır bu taleplerimizi bulunduğumuz her mecradan iletmemişiz gibi, hem de tüm Türkiye’de meydanlar dolusu kadın olarak İstanbul Sözleşmesi’nden asla vazgeçmediğimizi haykırdığımız 8 Mart’ın hemen ardından, bir gece yarısı Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile İstanbul Sözleşmesinden çıkıldığını Resmi Gazete’den öğrendik' dedi.

Milyonlarca kadının hayatının ve haklarının tek bir adamın kararına bağlı olamayacağını sözlerine ekleyen Yegin, “Bu sözleşmeyi biz kadınlar dişimizle, tırnağımızla, mücadelemiz ile kazandık. Haklarımızı elimizden almanıza, bizleri şiddete ve öldürülmeye mahkum etmenize izin vermeyeceğiz. Sözleşmeden vazgeçmiyoruz! Bu karar Türkiye tarihine bir utanç sayfası olarak geçecektir. İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılması kadınların kazanımlarına yapılmış en büyük saldırıdır. Sözleşmeyi nasıl kazandıysak öyle savunacağız” diye konuştu.

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz çünkü...

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Kararı ile feshedildiği açıklanan İstanbul Sözleşmesi nedir? Kadın...

Ankara’da sağlık emekçileri: İstanbul Sözleşmesi’n...

Ankara Tabip Odası, SES Ankara Şubesi, Dişhekimleri Odası Ankara Şubesi üyesi ve tıp öğrencisi kadın...

İstanbul Sözleşmesi, biz sağlık emekçileri için de...

Bandırma’dan sağlık emekçisi: Kadınların önemli bir dayanağı elinden alınıyor. İstanbul Sözleşmesi,...