Devlet Naime’yi sığınmaevinde koruyamadı
Kocasından şiddet gören ve sığınmaevinde kalan Naime K. ailesiyle görüştüğü Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü çıkışında Engin K. tarafından öldürüldü.

Kastamonu’da eşinden şiddet gördüğü için sığınmaevinde yaşayan 36 yaşındaki Naime K, ailesi ile görüştüğü Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü çıkışında, Engin K’nin silahlı saldırısı sonucu yaşamını yitirdi. Naime’ye görüşmesinde refakat eden kurum görevlisi Dürdane Ç. de bacağından yaralandı.

6 AYDIR SIĞINMAEVİNDEYDİ
Naime şiddet gördüğü için başvurduğu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının yardımıyla 6 ay önce bir sığınmaevine yerleştirildi. Bugün annesi, kardeşi ve 15 yaşındaki oğlu ile görüşmek için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne gelen Naime, ailesiyle görüştükten sonra sığınmaevi görevlisi Dürdane Ç. ile birlikte müdürlükten çıktı. Kuruma ait servise bindiği sırada arkasından gelen Engin K. Naime’ye silahla ateş açtı. Naime kanlar içinde yere yığıldı, Dürdane Ç. ise bacağına isabet eden kurşunla yaralandı.
Engin K. bir otomobile binip kaçtı. Kastamonu Devlet Hastanesine kaldırılan Naime hastanede hayatını kaybetti. Dürdane Ç’nin ise durumunun iyi olduğu belirtildi. Katil koca bir süre sonra yakalandı.

İlgili haberler
Mağdur Hakları Yasa Tasarısı kadınları ‘mağdur’ ed...

“Mağdur Hakları Yasa tasarısı kadınların şiddetten uzaklaşmasını ve güçlenmesini değil ailenin korun...

Mağdur yasasından maraz doğmadan....

Yasa yapmak yetmez, ‘çok yasa çıkarmış olmakla’ övünmek yetmez! Biz kadınlar göstermelik yasaların k...

Vardiya çıkışı evine giden kadın öldürüldü!

İşçi bir kadın vardiya çıkışı evine giderken sokak ortasında kimliği belirsiz kişi veya kişilerce öl...