Denizlili kadınlar: Kadınları değil, kadın cinayetlerini durdurun
İstanbul Kadıköy’de danslı protesto yapan kadınların gözaltına alınmasına tepki gösteren Denizlili kadınlar, ‘Barışçıl, danslı protesto gösterisinde kullanılan orantısız gücü kabul etmiyoruz’ dedi.

Denizli’de bir araya gelen sivil toplum kuruluşları, siyasi partilerin kadın kolları ve dernekler, geçtiğimiz günlerde İstanbul’da gözaltına alınan kadınlar için basın açıklaması gerçekleştirdi.
Kadınların yoğun katılım gösterdiği açıklamada kadın cinayetlerine dikkat çekildi.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Nurten Karakış, “Denizli kadınları olarak dünyanın pek çok ülkesinde olduğu gibi İstanbul’da da kadına karşı şiddete dikkat çekmek ve dur demek için yapılan, barışçıl, danslı protesto gösterisinde kullanılan orantısız gücü kabul etmiyoruz” ifadelerini kullanarak İstanbul’da gözaltına alınan kadınlarla dayanışma örneği gösterdi.
Karakış, “Kadına karşı uygulanan şiddeti ortadan kaldırmak için tüm kamu kuruluşları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarından işbirliği ve güç birliği bekliyoruz. Şiddete son diyen, yaşam hakkını savunan, kadın hakları için mücadele eden kurum, kuruluş ve kişilerin sonuna kadar yanındayız” diyerek kurum ve kuruluşlara da dayanışma çağrısı yaptı. Son olarak dernek ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile hep bir ağızdan “Kadınları değil kadın cinayetlerini durdurun” denilen toplantı sona erdi.

İlgili haberler
GÜNÜN DAYANIŞMASI: Şilili kadınların isyanına bir...

25 Kasım'da Şili’de Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Bakanlığı önünde tecavüze karşı dan...

Tüm dünyaya yayılan Las Tesis’e sadece İstanbul’da...

İstanbul Kadıköy'de, Şilili kadınların dünyaya yayılan danslı protestosu ‘Las Tesis’ için toplanan k...

BAROLAR: Kadınlara yapılan gözaltı ve şiddeti kını...

Kadın cinayetlerine karşı dün Kadıköy’de dans gösterisi yapan kadınların ters kelepçe yapılarak göza...