Denizli’deki tekstil işçisi kadınlardan Kız Kardeşlik Köprüsü’ne destek
Ekmek ve Gül’ün başlattığı Kız Kardeşlik Köprüsü ile Hayatı Yeniden Kuruyoruz kampanyasıyla dayanışmanın bir parçası olmak isteyen tekstil işçileri, kendi imkanlarıyla katkı sundu.

Denizli’den tekstil işçileri, depremzede kadınlar için fabrikalarında dayanışma malzemesi topladı. Ekmek ve Gül’ün başlattığı Kız Kardeşlik Köprüsü ile Hayatı Yeniden Kuruyoruz kampanyasıyla dayanışmanın bir parçası olmak isteyen tekstil işçileri, kendi imkanlarıyla katkı sundu.

Kız Kardeşlik Köprüsü kampanyası için fabrikalarında koli hazırladıklarını anlatan tekstil işçisi kadın, “Her bölümden kadın arkadaşlarımız az çok demeden elindekini paylaşmaya gönüllü oldu. Bir kez daha dayanışmanın umudunu ve birbirimizin hayatına nasıl köprü kurulabildiğimizi görmüş olduk” dedi.

“DAYANIŞMADAN GERİ DURMAYACAĞIZ”

“Aynı zamanda aramızdaki bağların pekişmesini sağladı bu kampanya” diyen tekstil işçisi, “AFAD ihtiyaç listesine kadın pedini yazmayarak kadınları yok saymış oldu. Hem üretiyoruz hem yok sayılıyoruz. Depremin üzerinden bir ay geçti fakat halen karşılanmayan ihtiyaçlar var. ‘O kadar yardım gitti’ diye düşünülmesin, bunlar temel ve sürekli ihtiyaçlar. Elbette deprem vergilerinin, televizyonda toplanan milyarların nereye gittiğini de soracağız ama dayanışmadan da geri durmayacağız” diye konuştu.

“ELİMİZDEN GELDİĞİNCE DESTEK OLACAĞIZ”

Fabrikada ustabaşı olarak çalışan Tuğba ise, “Bu deprem felaketinde bilhassa kadınlarımızın yanındayız. Elimizden geldiğince destek olduk ve olmaya devam edeceğiz. Depremzedelere bir nebze de olsa katkımız olduysa ne mutlu bize. Ekmek ve Gül’e bu duyarlılığı gösterip kampanyayı başlattığı için kendi adıma ve çalışma arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Başka bir fabrikadan tekstil işçisi de kendi fabrikasından arkadaşlarıyla ilaç ve hijyen malzemeleri topladı.  

İlgili haberler
'Kız Kardeşlik Köprümüz her yere ulaşacak'

Narlıdere'de kadınlar 8 Mart'ta sokaktaydı. Nuriye Erdoğan, Narlıdere Demokrasi Platformundan kadınl...

‘Bir yevmiyem kız kardeşlerim için’

‘Depremzede kardeşlerimizin yaralarını sarmakla birlikte yaşananların bizde bıraktığı üzüntüyü, öfke...

Kocaeli’de Kız Kardeşlik Köprüsü: Yanımızda kimler...

Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği depremin ilk gününden itibaren mahalle mahalle dayanışm...