Değişim İçin Kadın Avukatlar: 'Sorumluların peşini bırakmayacağız'
Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'nda bir araya gelen Değişim İçin Kadın Avukatlar, artan kadın cinayetlerine ve kadına yönelik şiddete karşı 'Sorumluların peşini bırakmayacağız' dedi.

Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'nda bir araya gelen Değişim İçin Kadın Avukatlar, son dönemde artan kadın cinayetlerine ve kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için basın açıklaması yaptı. "Öfkeliyiz, isyandayız. Sorumluların peşini bırakmayacağız" pankartı açan kadın avukatlar, kadın cinayetlerinin cezasız kalmasına tepki gösterdi.

'Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz" sloganı atan kadın avukatlar adına açıklamayı adına Değişim için Avukatlar Grubu'nun Denetleme Kurulu üyesi Avukat Esra Bilen gerçekleştirdi. Bilen, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararının ardından kadına karşı şiddetin artış gösterdiğini ve bu durumun politika üreticileri tarafından adeta teşvik edildiğini belirtti. Bilen, iki kadının öldürülmesi ve bir kadının cinsel saldırıya uğramasının bu politikalardan kaynaklandığını ifade etti.

Bilen, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Kadın cinayetlerine engel olmak isteseler failleri saklamaz, etkili bir soruşturma ve adil bir yargılama ile bu cinayetleri engellerlerdi. Ancak Emniyet Genel Müdürlüğü'nün açıklamasında bile önce intihar eden erkeğe yer veriliyor, kadınlar ise 'ikincil kayıplar' gibi gösteriliyor." Bu tür suçların yalnızca failleri değil, aynı zamanda bu suçları görüp engellemeyenlerin de sorumlu olduğunu dile getiren Bilen, "İşleyen kadar engellemeyenler de yargılanmalı ve ceza almalıdır" dedi.

SESSİZ KALMAYACAĞIZ, MÜCADELE EDECEĞİZ

Bilen, ülkede özellikle kadınlara ve çocuklara karşı işlenen suçların yalnızca kamuoyu baskısıyla gerekli yaptırımlarla karşılaştığını belirterek İstanbul Barosu'nun bu süreçte sorumluluğunun daha da arttığını ifade etti. İstanbul Barosu'nun, kadınlara ve çocuklara karşı işlenen suçların takipçisi olacağını ve faillerin cezasız kalmasına izin vermeyeceğini belirten Bilen, toplumsal cinsiyet eşitliği için mücadelelerini sürdüreceklerini ve kadına yönelik şiddete karşı sessiz kalmayacaklarını söyledi. Bilen, kadın cinayetlerinde payı olan tüm sorumluların yargılanması için İstanbul Barosu avukatlarının sürecin takipçisi olacağını vurguladı.

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
Üniversiteli kadınlar kadın cinayetlerine karşı ay...

İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil'in vahşice katledilmesinin ardından memleketin dört bir yanından ünive...

Aydın Kadın Dayanışma Platformu katledilen kadınla...

Aydın Kadın Dayanışma Platformu'nun çağrısıyla kadınlar vahşice öldürülen kadınlar için basın açıkla...

Kocaeli'de kadın cinayeti eylemine katılan kadınla...

Kocaeli Kadın Platformu'nun Ayşenur ve İkbal'in katledilmesi üzerine çağrısını yaptığı eyleme katıla...