Aydın Kadın Dayanışma Platformu katledilen kadınlar için buluştu
Aydın Kadın Dayanışma Platformu'nun çağrısıyla kadınlar vahşice öldürülen kadınlar için basın açıklaması gerçekleştirdi: '6284 sayılı yasa etkin uygulansın, İstanbul Sözleşmesi imzalansın!'

Aydın Kadın Dayanışma Platformu, Aydın Kent Meydanı'nda öldürülen kadınlar için basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açılamasını platform dönem sözcüsü Reyhan Kılıç okudu. Kılıç, öldürülen binlerce kadının failini cezalandırmayan, kadın cinayetlerini önleyecek tedbirler almayan, adil yargılamayan ve suçu mağdura yıkan iktidara karşı ses çıkarttıklarını ve mücadeleyi büyüttüklerini söyledi.

"Uygulamadığınız yasalarınız, istismarı aklayan katilleri öven düzeniniz yüzünden, kana bulanmış ellerinizle tutunduğunuz koltuklarınız yüzünden hayatta olmayan her bir kadın, her bir çocuk, her bir LGBTİ için ses olmaya devam edeceğiz" diyen Kılıç, İstanbul Sözleşmesi'nin yeniden yürürlüğe girmesi, 6284 sayılı kanunun uygulanması taleplerini sıraladı. Basın açıklamasının ardından kadınlar "Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz" sloganlarıyla yürüyüşe geçti.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Kocaeli'de kadın cinayeti eylemine katılan kadınla...

Kocaeli Kadın Platformu'nun Ayşenur ve İkbal'in katledilmesi üzerine çağrısını yaptığı eyleme katıla...

Gebze'de Plascam işçisi kadınlar, kadın cinayetler...

Gebze'de Petrol-iş'te örgütlü Plascam işçisi kadınlar, Ayşenur ve İkbal'in ölümüne ve artan kadın ci...

Narlıdere Demokrasi Platformu kadın cinayetlerine...

Narlıdere Demokrasi Platformu, yaşanan kadın cinayetleri ve kadına şiddete karşı basın açıklaması dü...