Narlıdere Demokrasi Platformu kadın cinayetlerine karşı eylem yaptı
Narlıdere Demokrasi Platformu, yaşanan kadın cinayetleri ve kadına şiddete karşı basın açıklaması düzenlendi: 'Gücümüz örgütlenmemizdedir.'

Narlıdere Demokrasi Platformu, yaşanan kadın cinayetleri ve kadına şiddete karşı basın açıklaması düzenlendi. Demokrasi Meydanı'nda yapılan açıklamada Platform adına konuşan Gülay Serin, Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner'in vahşice katledilmesine ve tüm Türkiye'de şiddete uğrayan kadınlara ve kadın cinayetlerine dikkat çekti.

Serin, AKP-MHP iktidarının kadınları ve çocukları koruma mekanizmalarını boşa çıkardığını ifade ederek, "Onlarca kadın arkadaşımız katledilirken iktidar cenahından ses çıkmıyor ya da kulaktan dolma açıklamalar yapılıyor. Kadına şiddete sıfır toleranslı olduklarını söylüyorlar ancak bu gerçek değil. Bu erkek düzenini kabul etmiyoruz. Faillerin hepsinin şiddet geçmişi varken ve devlet bunu biliyorken maalesef kadınları bile isteye korumadılar. Kadın bedenini hiçleştiren ve objeye dönüştürülen bir siyaset güdülüyor. Bize politik slogan atmayın diyorlar, bedenimiz politikanın malzemesi haline getirilmişken tabii ki de bu izlenilen politikayı ve politikacıları sorumlu tutacağız. Gücümüz örgütlenmemizdedir" dedi.

Eylemde, "Kadın cinayetleri politiktir", "İstanbul sözleşmesinden vazgeçmiyoruz" sloganları atıldı.

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
Bornovalı kadınlar: 'Eşit, özgür bir hayat için bi...

Bornovalı kadınlar Ayşenur Halil, İkbal Uzuner ve Çiğli'de boşandığı erkek tarafından vurulan Özge P...

Gebzeli kadınlar: 'Yaşamak istiyorsak mücadele etm...

Gebze'de işçi ve emekçi kadınlar kadın cinayetlerine karşı yürüyüşte buluştu. Kadın mühendisler, bas...

Ordulu kadınlar: 'Hayatlarımızı size teslim etmeye...

Ordu Kadın Platformu'nun çağrısıyla kadınlar şiddete ve kadın cinayetlerine tepki gösterdi.